Dette var et problem fordi de var så gode at det å finne noe som til og med kunne komme nær, viste seg å være veldig vanskelig. Så i årevis har Hegel lett etter erstatninger som ikke bare kunne matche, men også forbedre ytelsen til forsterkerne. De har testet og lyttet og testet igjen, og til slutt kan de lansere helt nye referanseprodukter.

Med et nytt design og svært oppgraderte lydkvaliteter setter P30A og H30A en ny standard for hva Hegel-forsterkere kan oppnå. Vi har gitt P30A og H30A kallenavnene "Dirigenten" og "Orkesteret". Begge kan også være gode individuelle oppgraderinger til eksisterende systemer.  Når det snakkes om oppgraderbarhet, er H30A designet som en monoeffektforsterker og fungerer best når den brukes som sådan.  Hegel har innsett at noen ikke trenger så mye strøm, og noen vil prøve en før de går for hele pakken. Derfor kan H30A også brukes i stereomodus. P30A er en fullt balansert forforsterker med oppmerksomhet på detaljer som virkelig er noe annet. Med en rekke ubalanserte og balanserte analoge innganger og utganger tilbys det nok features for de fleste. Crop P30A_Front_White_web.jpg

 P30A er en ny referanseforforsterker. Hegel har kalt den dirigenten fordi jobben er å kontrollere strømforsterkeren med et signal som er så tro mot musikken som mulig. Hegel sier at etter deres syn er forforsterkeren den mest kritiske komponenten i et flott lydsystem, og det er også det vanskeligste å få rett. De svært lave amplitudesignalene som kommer fra kilden er lett å ødelegge, så en grundig teknisk kunnskap og smart ingeniørarbeid er nødvendig for å sikre at signalet forblir det samme hele veien gjennom forforsterkeren.Med P30A har Hegel brukt alle sine ferdigheter til å gjøre nettopp det.

Hegel bruker FET transistorer som ikke har høyere ordens harmonisk forvrengning. Innenfor en hvilken som helst gruppe transistorer vil det alltid være små målevariasjoner. Dette kan være innenfor grensene for hva som anses som normale avvik, men for sensitiv elektronikk som dette er det rett og slett ikke godt nok. Derfor måler Hegels grunnlegger og sjefsingeniør Bent Holter seg frem til de transistorene som har nøyaktig de samme verdiene. Å ha perfekt matchede transistorer er av avgjørende betydning for forforsterkerens ytelse, og det gjør at P30A høres veldig glatt og naturlig ut, uten å gå på kompromiss med detaljene.crop H30A_Front_White_web.jpg

 Videre er den interne utformingen utformet på en måte som gjør signalbanene i forforsterkeren så korte som mulig. Dette reduserer muligheten for forvrengning som kommer fra elektrisk interferens. For ytterligere å redusere forvrengningen minimerer deogså antall elektriske komponenter signalet passerer gjennom. I P30A passerer musikksignalet bare gjennom to transistorer og en ultra-lav støyvolumdemper.

P30A bruker Hegels patenterte Sound.Engine teknologi. Dette overvåker aktivt musikksignalet for korrupsjon og korrigerer for intermoduleringsforvrengning ved hjelp av en feed forward-design.  Sound Engine fjerner effektivt forvrengning i sanntid når signalet forsterkes. Alle disse trinnene gir en forforsterker som er veldig stille og håndterer det følsomme musikksignalet med lav amplitude så delikat som mulig. Likevel kan forvrengning av signalet fortsatt skje, men P30A har en annen funksjon som tar seg av dette. P30A er fullt balansert hele veien gjennom. Dette betyr at du har to separate forsterkere, volumkontroller og lydmotormoduler per kanal. Med dette designet blir nesten all rester av forvrengning kansellert, og det du sitter igjen med er et signal som er så nær det opprinnelige kildematerialet som mulig. crop P30A_BCK_White_web.jpg

P30A tilbyr et bredt utvalg av innganger og utganger. Den har 2 balanserte (XLR) og 3 ubalanserte (RCA) innganger og et fast nivå Home Theatre-inngang som lar deg integrere den i et Hjemmekino-system. Disse inndataene kan også konfigureres til å fungere som en vanlig inngang. I den andre enden har du en balansert (XLR) og to ubalanserte (RCA) variable utganger som alle er aktive, slik at du kan koble til flere enheter samtidig. En av de ubalanserte RCA-utgangene kan til og med konfigureres til å være en fast volumutgang. P30A har også en 3,5 mm IR-direkte inngang og en 12V utløserutgangskontakt. Når du legger alt sammen, får du en svært allsidig, ekstremt stillegående og naturlig lydforsterker som kan være hjertet i ethvert avansert lydsystem, påstås det fra Hegel.

Produkter vil begynne å sende høsten 2022 og prisen vil lande på ca kr. 260 000.- for et sett. Effektforsterkeren alene vil koste ca. 180 000.

- Fullt balansert forforsterker
- Helt analog
- Mer enn 130 dB SNR (balansert modus)
- Håndtilpassede komponenter-
- Mer enn 1100 W i 8 ohm (mono) effektforsterker
- Stabil ned til 1ohm
- 56 stk 15 A 200 W høyhastighets, bipolare transistorer med meget lav forvrengning