Pressemelding: For noen år siden måtte vi avvikle vår svært dyktige mohikanske CD-spiller fordi nøkkelkomponenter ikke lenger ble produsert. Siden da har vi jobbet med en erstatter som ville være enda bedre. Det er ikke lett å forbedre perfeksjon, men vi klarte det, og vi er stolte av å introdusere Viking. Den beste CD-spilleren vi noensinne har laget.

I en verden full av muligheter for nedlasting av musikk, lydformater, komprimeringsmetoder og strømmetjenester, kan det føles overveldende å sette på litt musikk. Det som skal være enkelt og hyggelig, blir plutselig komplekst og stressende. Å spille en CD på Viking er det ikke. Det er bare glede. Viking er en ekte innfødt 16/44.1-CD-spiller utviklet fra grunnen av for optimal ytelse på standard (Redbook) CDer. Den er designet for å levere den alle beste lydgjengivelsen som er mulig ved å optimalisere komponentene for å levere en lydkvalitet som er tro mot originalopptaket. Interior_1a-Enhanced-4.jpg

Vi har kalt vår CD-spiller Viking fordi vi, i likhet med våre gamle norrøne forfedre, forbedrer eksisterende teknologi. Da vikingtiden begynte, hadde båter eksistert i tusenvis av år. Det vikingene gjorde var å perfeksjonere designet. Langbåtene deres kunne ikke bare seile nær kysten, men også krysse de åpne havene. Forbedringene de gjorde tok vikingene til nye kyster og til og med nye kontinenter. CD-teknologien er kanskje gammel, men vi tror at når den er perfeksjonert, er den fortsatt det beste digitale mediet som er tilgjengelig.

Ved første øyekast kan Viking virke enkelt, men med enkelhet kommer fortreffelighet. Fordi Viking er fokusert utelukkende på å spille Redbook CDer, kan det nå enestående nivåer av lydkvalitet. Ved å gjøre bare en ting er det ingen avveininger. Viking består kun av komponenter av høy kvalitet som er designet spesielt for oppgaven, og det får denne CD-spilleren til å høres forbløffende ut.

Viking bruker en dedikert laser og CD-stasjon for å sikre optimal avlesning av dataene. Den er også utstyrt med en toppmoderne DAC som leverer høykvalitets digital-til-analog-konvertering med minimal forvrengning, noe som gjør det mulig å høre alle nyanser og finesser i musikken. Viking oppsampler eller tukler ikke med signalet på noen måte. For ved å la signalet være som det er på platen, optimaliseres den allerede utmerkede DAC-en for å yte sitt absolutt beste.

Drivverket og DAC-en styres direkte av vårt unike Master-klokkesystem, noe som sikrer perfekt timing mellom de to. Ved hjelp av en kvartskrystall med svært lav fasestøy og vår patenterte SoundEngine-teknologi, reduserer den Hegel-designede diskrete klokken i Viking jitter til et absolutt minimum. Viking CD-spilleren har også en OLED-skjerm som er spesielt utvalgt for sin lave støy, noe som resulterer i en klarere og mer detaljert lyd. Analogdelen i Viking er utviklet spesielt for denne modellen. Den inneholder både vårt analoge lavpassfilter og analog-teknologi, noe som sikrer fullstendig balansert og støyfri håndtering av signalet hele veien til forsterkeren. Hegel_Viking_2_Back-Enhanced.jpg

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene til Viking CD-spilleren er kabinettdesignet. Den elegante designen til Viking matcher P30A og H30A for et moderne og sammenhengende utseende. Men designvalgene er ikke bare estetiske. En veldig pålitelig spilleautomat og en godt konstruert og solid konstruksjon betyr at denne spilleren vil vare i mange år.

Viking CD-spilleren har ett par balanserte XLR-utganger, ett par ubalanserte RCA-utganger og én BNC digital ekte 75 Ohm-utgang, noe som gjør den enkel å betjene og integrere i ethvert lydsystem. Spilleren har også en automatisk standby-funksjon for større bekvemmelighet, og den kommer med Hegels solide aluminium RC8-fjernkontroll som også kan kontrollere alle andre Hegel-produkter.

Hegel Viking er en toppmoderne CD-spiller designet for å levere den mest trofaste lydgjengivelsen som er mulig. Med sitt mekaniske design, avanserte digitale teknologi, vårt unike Master klokkesystem og suverene analoge scene, er Viking et must for alle audiofile som ønsker å oppleve musikk i sin reneste form. Viking er en maskin med topp ytelse. Den er designet for å gjøre en ting og bare en ting: Å fange hvert eneste aspekt av musikken du lytter til. Hegel Viking er den beste CD-spilleren vi noen gang har laget.

Prisen meldes å lande på mellom 55-60 000,- og den er tilgjengelig i løpet av september.  

Oppdatering: HiFI Klubben priser denne spilleren aggressivt i Norge til kr 49.998,- Internasjonalt er prisen ventet å bli $5000, med dagens valutakurser ca 60.000.

Test av Hegel Viking kommer allerede i Stereo+ magasin nr 5 nå i juli 2023. Følg med!

Mer info: www.hegel.no