Førsteinntrykket er at det er en veldig spennende mix av utstillere på årets messe. Noen slipper også produkter som ikke har vært vist i Norge før, f eks Mono med en "rimelig" utgave av Audio Research forforsterker. Mye for pengene i følge Simen Bjerkestand hos Mono. Spaceworld Soundgarden har messens største rom i år. Rommet har de fylt med godsaker i forskjellige prisklasser. En egen seksjon for hodetellefoner har de satt fokus på. De har en heftig rigg med Hegel forsterkere og SA høytalere. Der får foredrag om SA høytalerne og høre settet spille. Hovedscenen har de imidlertid gitt til McIntosh og Monitor Audio Platinum 500 II. Et oppsett de fleste sikler etter og drømmer om. 

daCapo hi-fi finner du i rommet vegg i vegg med Spaceworld Soundgarden. De har fokus på Lamm og Usher. Trenger vi si mer?

L-Sound har installert seg i andre etasje og har rigget rommet med et Dolby Atmos oppsett. De veksler mellom å spiller stereo og hjemmekino. Og begge deler må med hånden på hjerte sies og gi et meget godt inntrykk. Imponerende kontroll over lyden er første inntrykket. Miksen av Arendal Sound høytalere og ATI forsterkeri står godt. Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale en tur opp til L-Sound for en spennende lytteopplevelse.

Multirom har laget et veldig hyggelig messerom. Så hyggelig at det faktisk var litt vanskelig å gå. De har Norgespremiere på Focal hodetelefoner og har satt opp en rigg som vi absolutt vil anbefale at dere tar dere tid til å besøke. Gode hodetelefoner er i vinden!

Stereofil bytter på å spille på Manger og Tannoy høytalere på en Luxman rigg. Med andre ord er det bare å benke seg til å nyte lydopplevelsen de leverer. To forskjellige oppsett og opplevelser. Men begge leverer meget godt. Her er nok et rom vi kan bruke mye tid i.

Audioaktøren har "gjemt" seg oppe i tårnsuiten sammen med Audiomix. Det gjelder å ikke gi seg for å finne dem for de er absolutt verdt et besøk.

Acoustic Tuning fant vi i rommet André i første etasje i Best Western Hotel med et oppsett av D'Agostino forsterkere og Vivid Audio høytalere. Se klipp i videoen under.

På andre siden av veien på Hotel Horten Bryggen finner vi blant annet Hegel, Ljudtema, Endpoint Audio. Det er med andre ord en meget god grunn til å ta turen over gaten for å oppleve kvalitetslyd fra utstillerne der også!

Hi Fi Messen 2016 from Exciter AS on Vimeo.