Av Roy Ervin Solstad

Det var sist fredag Stereo+ avslørte at Maxwell Hi-Fi AS i Stavanger solgte påstått modifiserte produkter som MX-versjoner uten produsentenes viten. Det til tross for at Maxwell selv har markedsført at modifikasjonene i mange tilfeller var gjort av fabrikkene selv etter Maxwell sine anvisninger. 

Tror ikke på modifikasjoner

Heller ikke John Jefferis, grunnlegger og administrerende direktør i MJ Acoustics Limited i England kjente til dette. Selskapet er mest kjent for sine subwoofere, men har også tre høyttalere i sortimentet. 

- Vi føler sympati med de kundene som har kjøpt et produkt i den tro at de har blitt modifisert til det bedre. Vi har ingen grunn til å tro at produktene kan eller har blitt modifisert på noe annet vis enn at det er satt på et MX-merke, sier Jefferis.

MJ-interior_350x331.png

Gratis kontroll

MJ Acoustics-sjefen understreker viktigheten av at deres kunder i Norge har full respekt for MJ Acoustics, og selskapet vil nå tilby kunder som har kjøpt MX-produkter fra Maxwell å få sjekket produktene på fabrikken i England.

- I tillegg til å kontrollere om produktene har blitt modifisert, vil vi som en ekstra bonus oppdatere produktet til siste modell når det gjelder de elektroniske spesifikasjonene. En komplett rapport vil deretter bli laget for hvert produkt før vi returnerer det til kunden. Dette tilbudet vil kun gjelde MX-modifiserte produkter, der det må kunne dokumenteres at det er et MX-modifisert MJ Acoustics-produkt som er kjøpt, poengterer han. 

 

Den eneste kostnaden for kunden blir fraktkostnadene til og fra fabrikken i England, men ifølge advokater Jefferis har vært i kontakt med, bør erstatning for dette kunne kreves av Maxwell i Norge. 

- Dette er søksmål som vi vil støtte dersom kunder ønsker å ta Maxwell i Norge for retten, sier han.

Avslutter samarbeidet

Jefferis forteller at å åpne produktene gjør at garantien på produktet bortfaller, og at MJ Acoustics heller ikke vil ta ansvaret for CE-merkingen på produktet, uansett hvor liten modifikasjonen er. 

- For oss virker det åpenbart at hovedgrunnen til MX-modifikasjonene til Maxwell er å skaffe seg en grunn til å kunne selge produktene til en høyere pris. Som et resultat av dette har vi bestemt oss for å terminere enhver forbindelse med Maxwell i Norge, avslutter John Jefferis i MJ Acoustics. 

NB. John Jefferis har bedt Stereo+ om bistand til å finne en ny distributør i Norge, men som et uavhengig hifi-magasin ønsker vi ikke å bli beskyldt for å velge den ene framfor den andre. Vi oppfordrer i stedet interesserte i bransjen til å ta kontakt med MJ Acoustics direkte.