small_HE_dag2_alexx.jpg

Nagra forsterkere, spolebåndspiller og digitalkonverter, Kronos platespiller og de nye Alexx-høyttalerne til Wilson Audio. Det både så og hørtes lekkert ut.

 

small_HE_dag2_ascendo.jpg

For de som aldri får nok bass, burde Ascendo sin største subwoofer med 50-tommers element stå øverst på ønskelista.

 

small_HE_dag2_audioakt.jpg

Endpoint i Tønsberg avvikler driften sin, men det gjør ikke Terje Nilsen og Audio Aktøren i Horten. Nå overtar han importen av C.E.C. som kanskje er aller mest kjent for sine beltedrevne cd-drivverk.

 

small_HE_dag2_audiovector01.jpg

Danske Audiovector hadde tatt med seg statement-høyttalerne sine, R11 Arrêté. En Gryphon Diablo 300 forsterker med innebygget digitalkonverter og en Mac utgjorde resten av det minimalistiske anlegget. Det var dog ingenting minimalistisk ved lyden.

 

small_HE_dag2_audiovector02.jpg

Også danskene viste fram en verdenspremiere, nemlig SR3 Avantgarde Arrêté Limited Edition. Her står det ved siden av den større SR6 Avantgarde Arrêté. Det skal kun lages 100 eksemplarer av den lille som får en pris på 90.000 danske kroner, og har et tre millimeter tykt betonglag rundt kabinettet, diskanten til SR6 AA, bedre internkabling og delefilter, samt gullbelagte faseplugger.

 

small_HE_dag2_dynaudio01.jpg

Product manager Otto Jørgensen i Dynaudio kunne stolt vise frem jubileumsmodellen Special 40 på München-messa. Det gis ingen premer for å gjette hvilket år Dynaudio startet opp. Prisen er 3000 euro paret og Stereo+ er lovet et par på test.

 

small_HE_dag2_dynaudio02.jpg

Danskene viste også fram prototyper på to nye subwoofere, Sub3 til høyre og Sub6 til venstre. Disse vil settes i produksjon senere i år, men Dynaudio ønsket verken å avsløre pris eller spesifikasjoner ennå.

 

small_HE_dag2_eggleston.jpg

Eggleston lager ikke de billigste høyttalerne i verden, og rørelektronikken og platespilleren fra Triangle Art som drev høyttalerne er heller ikke gratis. Den dyreste platespilleren de lager koster 129.000 dollar.

 

small_HE_dag2_harbeth.jpg

Harbeth feirer 40 år og viste fram jubileumsmodellen av 40.2 på messa. Høyttaleren selges i begrenset opplag og har til forskjell fra standardmodellen bedre terminaler, bedre diskant og valnøtt finish. Blant annet.

 

small_HE_dag2_magnum.jpg

Noen husker kanskje Magnum Dynalab som produsent av noen av verdens beste FM-tunere. Det lager de fremdeles, men nå har de også forsterkere og internetradioer på programmet. Er det lov å si at man likte det gamle designet bedre?

 

small_HE_dag2_marten.jpg

Svenske Marten hadde verdenspremiere på sine Coltrane Tenor 2 høyttalere til 75.000 euro for paret, men selv med glimrende elektronikk og Svanå akustikk-produkter, var ikke lyden slik at vi ble sittende lenge her.

 

small_HE_dag2_skogrand.jpg

Knut Skogrand hadde med seg signalkabler fra 750 til 31.000 dollar på München-messa. Skogrand har fått fantastiske tester i internasjonal hifi-presse for kablene sine, og flere og flere store elektronikk- og høyttalerprodusenter bruker nå Skogrand-kabler i sine demo-oppsett.

 

small_HE_dag2_stein.jpg

Tolv basselementer, fem mellomtoneelementer, alt i åpen baffel, i tillegg til diskant- og øvre mellomtonehorn. Vi hadde store forventninger til lyden når vi så elementbestykningen, men for å vri litt på et gammelt Winston Churchill-sitat: «Sjelden har så mye gjort så lite for så mye».

 

small_HE_dag2_Thorens.jpg

Det var utrolig mange lekre platespillere på messa, men det er noe eget med Thorens TD124 i et så vakkert plint som det vi fant på rommet til svenske Marten.

 

small_HE_dag2_transparent.jpg

Nei, det er ingen varmeflaske jeg har plassert min Sony Xperia-telefon foran. Det er nettverksboksen til Transparent Opus høyttalerkabler. De koster den nette sum av 476.000 kroner for et enkelt sett på to ganger 2,4 meter.

 

small_HE_dag2_tuneaudio.jpg

Enorme horn og digre sorte basskasser, men Tune Audio spilte veldig bra på elektronikk fra serbiske Trafomatic Audio. De er ikke direkte puslete monoblokkene de lager, heller.

 

small_HE_dag2_vac.jpg

Det var mye lekkert rørutstyr på messa, og VAC hadde ikke skjemt bort mange lytterom.

 

small_HE_dag2_zensati.jpg

Med Zensati-kabler til en total pris av en middels norsk enebolig i sentrale strøk, og de største Von Schweikert-høyttalerne jeg kan huske og ha sett, spilte det veldig bra i dette lekre rommet. Stor bredde, dybde og flott klang.