The greatest showman

The Greatest Showman

Hugh Jackman overbeviser som sirkusdirektør

«The Greatest Showman» er historien om mannen som på 1800-tallet ga oss frikshow, P.T. Barnum. Han viste frem kortvokste, giganter, siamesiske tvillinger, havfruer og kvinner med skjegg i forrykende show som ble store suksesser.

ANNONSE

Importør:

Karakter

Men dette er ikke noe biografisk verk om Barnum som forretningsmann, politiker og forfatter i tillegg til leder av sirkuset. Det Hugh Hackman byr på, i rollen som Barnum, er en gnistrende showman i storslåtte musikalnummere hvor det ikke er spart på konfekten. 
Handlingen er musikal-enkel: En fattig gutt som møter den rike drømmejenta og ønsker å gi henne et fantastisk liv. Mot alle odds blir hans frikshow en suksess og alle blir lykkelige.  Men så kommer motgangen. Vil han klare å kravle seg opp fra sumpen og få tilbake sin showtropp og sin største kjærlighet? Svaret er ikke særlig overraskende siden dette er en musikal. 

 
The greatest showman II_500x281.jpegMen den syltynne handlingen har ingen betydning: Dette er show, show og atter show. Det er riktignok ikke så storslått og fascinerende som «Moulin Rouge» eller like oppfinnsom som «La La Land» som vant fem Oscar


Musikk med høy lydkvalitet
Men filmens sterke kort er musikken som vi allerede har hyllet med terningkast 6 her i Stereo+. Vi skrev: «Dette er musikken som Robbie Williams drømte han hadde til disposisjon da han skulle gjenerobre poptronen». Filmmusikken til Benj Pasek og Justin Pau, som også lagde musikken til «La La Land», fungerer som en kule utenfor lerretet, men i kombinasjon med bilde blir det magisk. I motsetning til den flate og komprimerte lyden på soundtracket har man her masse dynamikk og liv samt en bass som drønner i de nedre regioner. Platebransjen burde virkelig skjerpe seg og skaffe lignende standarder for mastering av lyd som filmbransjen. 
Bildet på denne filmen glitrer: Fargene, det dype svartnivået, detaljene, dybdeskarpheten og HDR-kontrasten viser 4K UHD fra sin beste side. Filmen er skutt i 3,4K og 6K og mastret i 4K, og det synes helt tydelig på denne platen. Samtidig er også blu ray-utgaven referansekvalitet på bildesiden.
Filmen er spekket med ekstramateriale. Her er en tett og godt fortalt bakom-film for de som bare vil ha høydepunktene. Samtidig er det en lang og interessant gjennomgang av alle musikalnumrene i filmen. Dermed kan du høre historien til din favorittlåt. Man kan også få musikken adskilt fra resten av filmen med sing along-tekster til. Dette er genialt for de som bare vil høre musikken i mye bedre kvalitet enn på CD og streaming.
Film: 4
Bilde: 6
Lyd: 6
Ekstra: 5

 

Kommentarer

Siste fra forsiden

angel2

Utmerket norsk kompakthøyttale...

Det er veldig moro med en norsk høyttalerprodusent som har klart å ta skrittet ut i Europa, og som o...
Sonetto_II_interior_edit

Råflott, raffinert og romantis...

Det er laget mange virkelig gode stativhøyttalere opp gjennom tidene, og Sonus faber står bak et hyg...
Hegel1

Hegel + Hi-Fi Klubben = sant

Hegel har hatt noen gode år, og nå ser de åpenbart etter muligheter for å øke salget ytterligere ved...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...