Astral_16_34_02

Focal med 16-kanals integrert forsterker/prosessor

Focal Astral 16

Mange kjenner Focal sine høyttalere og hodetelefoner, men nå har de overraskende nok også kommet med en meget stor og avansert integrert forsterker/ prosessor i den aller øverste kvalitetsklassen.  

ANNONSE

Importør:

Karakter

Focal har holdt det gående i 40 år, og vi er blitt vant med at de kommer med en ganske stødig strøm av gode produkter, men hvem ville trodd at de skulle lanserer en 16-kanals integrert forsterker og prosessor? Lanseringen er godt timet til neste måneds Highend2019 i Munchen, og de som tar seg en tur dit vil garantert få en demonstrasjon. 

Astral 16 er Focals første audio-video prosessor/ forsterker og her er det mange tegn på at det er gjort uten særlige kompromisser. Forsterkmodulene er klasse D, og enheten har 12 innebygde forsterkede kanaler, mens du har 4 kanaler i tillegg som krever en eller flere eksterne effektforsterkere for et ganske så stort og kraftfull kinosystem eller flerkanal-system for musikk. . 

Focal Astral 16 - back.jpgAstral 16 har 7 HDMI-innganger og to utganger, det du behøver av digitale innganger og 4 analoge innganger. De fire ekstra kanalene har balanserte XLR-tilkoblinger. I tillegg har du også en balansert XLR-utganger som sender ut et nedmikset signal i to kanaler. 

Astral 16 ser ut til å kunne dekode alt som finnes av aktuelle lydformater og selvsagt også Dolby Atmos®, DTS:X™ og den kan konfigureres i en masse forskjellige konfigurasjoner for å passe til akkurat ditt system, og du står fritt til å bestemme selv om du vil bruke alle tilgjengelige kanaler i et rom, eller om du vil dele kanalene på flere forskjellige rom i huset slik at du kan se film i et rom, og lytte til musikk i et annet, og egner seg utmerket til installasjoner. Den har også innebygget romoptimalisering. I dette tilfellet er det Dirac Live som er valgt og den leveres ferdig med en kalibrert målemikrofon. 

Focal har også tenkt gjennom hvordan en slik enhet bør kontrolleres, og du vil finne en app i AppStore (iPad) for å kontrollere systemet rom for rom.  

Astral 16 er også kompatibel med Control4, Crestron, Savant and RTI.

Den kommer på markedet i Mai 2019, og skal koste litt i overkant av 20.000 Euro, men noen norsk pris er ikke bestemt, og det er heller ikke dato for norsk lansering. 

Mer info:  

www.focal.com eller www.multirom.no

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
Denon Marantz Roon

Marantz, Denon og Roon

De av dere som har et Denon eller Marantz-produkt kan nå glede dere over at flere av deres produkter...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...

Siste tester

interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...
i35 hovedbilde

Primare i35 Prisma

Med sin egen forsterkerteknologi, lekkert og rent nordisk design og lyd som både presse og hifi-entu...
Braven XXL- river

Braven XXL/2

Det finnes mange trådløse høyttalere på markedet, men det er litt for få som virkelig klarer å skill...