De nye lukkede hodetelefonene Celestee er basert på den samme driverteknologien som EISA-vinneren Elegia, men Focal har forbedret både det ytre designet og det lydmessige resultatet. Her får man puter og hodebøyle trukket i svært komfortabel og slitesterk semi-aniline lær, lekre metalldetaljer og en robust bæreveske til å ta med klokkene på farten. Som i den mer kostbare Stellia er også selve klokkene trukket i lær, dette for å minimere mikrofoni ved berøring og gi et mykere designuttrykk på klokken. Kabelen som kommer med kan enkelt skiftes ut til balanserte modeller eller en lengre type for hjemmebruk og late musikkoppleveser i horisontalen på sofaen. Focal Celestee 1.jpg

Som i forgjengeren Elegia er selve membranen i driveren M-formet for best mulig akustisk respons på kort lytteavstand. Opphenget er i Elegia er så tynt som 110 mikroner, eller 0,11 millimeter. Geometrien på denne gummiringen av NBR gir elastisitet som hjelper membranen å nå de aller dypeste frekvensene samtidig som det er stabilt og godt nok til en lineær frekvensrespons helt opp til 23khz. Sammen med den lette men rigide alu-magnesiummembranen og den rammeløse spolen på kun 4mm høyde, får man en meget responsiv driver med svært lav masse og gode egenskaper for demping. Disse delene av driveren kombinerer godt og gir den også en meget lang slaglengde sammenlignet med størrelsen. Med en motstand helt ned på 35ohm promoterer Celestee uovertruffen mobilitet, lettdrevet med effekt nok fra bærbare enheter som telefoner og nettbrett. Dette uten sjenerende overhøring og lydsøl til omgivelsene.

Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium.  I en hodetelefon er oppgaven vanskeligere, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite. Med aktiv bruk av ventilering bruker Focal hele rommet bak driveren til dekompresjon. Ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger samtidig for kontroll av dyp- og mellombass og er tunet for forlenget bassrespons. Ved å håndtere senterbølgen bak driveren som er i motfase, fjerner man uønsket energi og forringing av lydgjengivelsen i selve koppen. Dette samtidig som man sørger for minimal akustisk motstand for den kjappe driveren. Focal Celesteee exploded view.jpg

Løsningen til Focal for å få en superkjapp fulltonedriver i et meget begrenset rom, er rett og slett å bruke en form for mikroskala bassrefleks.
Dette sørger for god linæritet og meget artikulert bass. De behagelige putene sørger så for maksimal demping av lyden både utenfra og på innsiden av det akustiske rommet.
I forhold til Stellia er plasseringen av absorberingsmaterialet i putene kommet nærmere grillen for å tune klokkene spesielt for Celestee. Resultatet er en meget vellydende klokke og en langt mer freidig bass enn forgjengeren Elegia kunne skilte med. Samtidig er kontrollen og detaljrikdommen oppover i mellomtone og diskant blitt enda bedre.

Levering starter i slutten av februar. 

Veil. kr 11.995,- 

Importør: Multirom AS