Bose 700_1

Blir disse årets julepresang?

Bose NCH 700

Bose 700 er et par moderne utseende, og ganske lekre hodetelefoner med støykansellering slik at du kan nyte musikken og lyden i nesten fullstendig stillhet. 

ANNONSE

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Pris: 4.198.-

Importør: Bose Norge

Karakter

Pluss:

Fint og elegant design

God støyreduksjon

Komfortable

Bra batteritid

Minus:

Mye plast

Mangler energi og dynamikk

Stereo+ mener:

Bose kan dette støykansellering og leverer slik vi forventer og enda litt, men lyden er litt matt og kjedelig.

Jeg er en av dem som har brukt forløperen QC 35II ganske mye, og de har vært med og reist ganske mange tusen kilometer. De var lette å pakke med seg, og hadde utmerket støykansellering. Lyden var midt på treet, men totalpakken fungerte likevel så godt at vurderingen endte opp på den positive siden. Hva har så Bose gjort med sine nye hodetelefon. Er lyden blitt bedre, eller er det andre forbedringer? 

Moderne design

Først og fremst har Bose gjort en kraftig oppgradering av designet. Nå ser den ikke lenger ut som den kommer fra nittitallet, og den er også blitt mer komfortabel med myke og gode puter, og en bøyle som er godt polstret. Den kan uten problemer bæres i flere timer av gangen uten å klemme eller presse på ørene. Vekten er 250 gram og de kjennes absolutt ikke tunge ut på hodet. Bose 700_3.jpgDessverre er den i den ny versjonen blitt vanskeligere å putte i en veske. QC35II var genial på den måten at den lot seg folde helt sammen. NCH 700 klarer ikke samme øvelse, og må oppbevares i en ganske stor bæreveske. Litt nedtur for deg som ofte flyr flyvemaskin. 

Hodetelefonen har Bluetooth 5.0, 4 innebygde mikrofoner, stemmekontroll hvor du kan velge mellom Siri, Alexa og Google Assistent. Støyreduksjonen kan gjøres på hele 11 nivåer slik at du lett kan endre fra full stillhet til kun litt demping av omgivelseslyden. Forskjellene mellom hvert trinn er små, og det hadde egentlig vært nok med ingen, litt, middels og full. Full blokkeren det meste, men tar som vanlig ikke bort stemmer (eller barnegråt). Systemet er derimot veldig bra når det gjelder å ta bort jevn og stabil støy fra kontorer, trikker, busser, tog og fly. De er til og med så gode at de nok fortsatt er helt øverst på pallen i akkurat denne øvelsen. 

AR-funksjon

I tillegg har de en ny AR-funksjon som er en "augmented reality"-funksjon hvor hodetelefonenes bevegelsessensor kan brukes sammen med et antall apper og spill. Via appen kan du trykke deg videre til andre nedlastbare programmer, men dette fungerer bare sånn pass, eller noen ganger ikke i det hele tatt. De kaller det en "ny virkelighetsplattform med lydfokus". Vi får håpe dette er noe Bose får orden på i nye programoppdateringer.  

Appen 

Bose-appen er oversiktlig og du er aldri mer enn et par trykk unna å kunne regulere støykanselleringen eller innstillingene. Du får også informasjon om gjenværende batteritid og tilgang til AR-funksjonen. Hva nå enn som kommer til å skje med disse i fremtiden. Bose 700_app.pngDu ser også hvilken musikk som avspilles fra for eksempel Tidal eller Spotify. Som vanlig når vi får produkter inn til test må programvaren oppdateres, men det fungerer prikkfritt i bakgrunn. Selv om det tar litt tid er det ingen avbrudd eller påvirkning av musikken. 

Bra batteritid

Batteriet er oppgitt til å vøre i 20 timer. Det er på høyde med konkurrerende modeller, og hvis du kun har de på ørene når du er på vei til jobben holder de fint en ukes tid. Det tar ca 2.5 timer å lade batteriet for fullt, og går du tom for batteri kan de enten kobles til kabel eller så behøver de kun et kvarters lading for å fungere et par timer ekstra. Legg en liten powerbank og en kabel i veska så har du all den strømmen du behøver i reserve. 

Lydkvaliteten

Lyden er blitt bedre en på de tideligere modellene QC 35II. De er mer presise, strammere i bassen og har et større lydbilde, men det låter fortsatt Bose. Det vil si at de har en lyd som knapt skremmer noen, og som alle kan sitte med på hodet en hel dag uten å bli sliten i ørene. Bose har valgt en lydbalanse som er behagelig, men også ganske matt og kjedelig, Dette mangler energi og dynamikk, og er du ute etter en hodetelefon som har trykk og energi, må du se i en helt annen retning. Bowers & WIlkins og Sony har fått dette langt bedre til, og har helt uten å lage lydbildet spisst og hardt, klart å hente ut masse detaljer og informasjon fra lydbildet helt uten å lage det aggressivt eller slitsomt.

Bose 700_2.jpgBassen er som jeg allerede har nevnt ganske stram. De blir aldri tynne eller slanke i klangen, og det gjelder alle musikksjangre. Enten du spiller lett pop, rap eller dundrende høy metall holdes lydbildet i ro. Bassen er også tilfredsstillende dyp. Mellomtonen og diskanten er litt lukket, og det er som om lytteren ikke kommer helt inn til musikken. Det er også vanskelig å skille klanger fra klangnære instrumenter fra hverandre. men det er på den annen side ikke noe som stikker seg ut, eller gjør lytteopplevelsen krevende. Likevel låter det meste du hører på denne hodetelefon ganske likt. Den har klare mangler når det gjelder evnen til å skille mellomklangen på forskjellige innspillinger. Det tyder på at det er hodetelefonene som har overtatt og at de farger all musikken du spiller på "Bose-måten". På grunn av manglende dynamikk og fart virker musikken også litt lat og litt seig, og de sliter med å engasjere.  

Nå skal vi ikke se helt bort fra at Bose vet nøyaktig hva de holder på med, for der i gården er det lyd for massene som gjelder. Med de markedsandelene Bose har i dette segmentet er det vanskelig å argumenter mot en slik strategi, men er du opptatt av lydkvalitet er det andre produkter enn Bose du bør sette på ønskelista til jul. 

Konklusjon

Bose gjør dette på sin måte, og gjør sikkert akkurat det de må for å beholde sine voldsomme markedsandeler i segmentet støykansellerende hodetelefoner. De er perfekte på tur mot fjerne reisemål, på kontoret og på bussen til jobben, for de lager fortsatt støykansellering som gør at konkurrentene må enda tidligere opp på morgenen for å følge med. Dessverre er lyden fortsatt temmelig midt på treet, og slett ingen grunn alene til å velge seg et par Bose 700. En solid femmer (5/5) for støykanselleringen, og en helt grei treer (3/5) for lydkvaliteten. 

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

Klipsch T5 interior

Klipsch T5 True Wireless heads...

Når Klipsch først kommer på markedet med et par helt trådløse ørepropper må det selvsagt ha litt Kli...
sa-legend-5-silverback-1024x897

System Audio Legend 5 Silverba...

Etter de ekstraordinære dypbass-opplevelsene vi opplevde og gledet oss over med Legend 40 Silverback...
Pair front crop

Argon Forte A55

Vi har tidligere testet de kompakte stativhøyttalerne i denne serien fra Argon, og vi konkluderte me...

Siste tester

Klipsch T5 interior

Klipsch T5 True Wireless heads...

Når Klipsch først kommer på markedet med et par helt trådløse ørepropper må det selvsagt ha litt Kli...
sa-legend-5-silverback-1024x897

System Audio Legend 5 Silverba...

Etter de ekstraordinære dypbass-opplevelsene vi opplevde og gledet oss over med Legend 40 Silverback...
Pair front crop

Argon Forte A55

Vi har tidligere testet de kompakte stativhøyttalerne i denne serien fra Argon, og vi konkluderte me...