Focal Elegia

Focal Elegia

Focal lanserer lukket highend hodetelefon

2 år har gått siden Focal lanserte sine første high-end hodetelefoner. Etter veldig gode, prisvinnende og åpne dynamiske hodetelefoner i Clear, Utopia og Elear har Focal endelig utviklet Elegia, en lukket konstruksjon som har lydkvaliteten til å matche de andre modellene i familien.  

Importør:

Karakter

 
Sist fredag introduserte Focal sin siste hodetelefoninnovasjon Elegia på Can Jam på Rocky Mountain Audio Fest. Det å sette en liten driver inn i et lukket rom er noe av det mest kompliserte man kan gjøre innenfor akustisk design, men nok en gang flytter Focal grenser. 
 
Dedikert M-formet driver til lukket konstruksjon
 
Som i de øvrige tre modellene fra Focal er membranen M-formet for best mulig akustisk respons på kort lytteavstand. Opphenget er i Elegia tatt helt ned til svært tynne 0,11millimeter. Geometrien på denne NBR-ringen gir elastisitet som hjelper membranen i å nå de aller dypeste frekvensene samtidig som det er stabilt og godt til en linær frekvensrespons helt opp til 23khz. Sammen med den svært lette men rigide alu-magnesiummembranen og den rammeløse voicecoilen på kun 4mm høyde, får man en meget responsiv driver med svært lav masse og gode dempe-egenskaper. Disse delene av driveren kombinerer godt og gir den også en meget god slaglengde sammenlignet med størrelsen, slik som i de åpne high-end modellene fra Focal. Med en motstand helt ned på 35ohm har Elegia stor mobilitet og er kan drives med nok effekt selv fra bærbare enheter og spiller uten lydsøl til omgivelsene.
Elegia_Illus.jpg
Dekompresjon i verdensklasse
 
Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett også med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium, slik som i Kanta No. 2. Denne gangen har oppgaven vært større, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite.
Med to ventiler har Focal klart å bruke hele rommet bak driveren til dekompresjon. Den ene ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger for kontroll av dyp- og mellombass. Den andre ventilen ligger i selve koppen og tar i mot senterbølgen fra driveren og sørger dermed for unngå kompresjon i koppen. Da sørger den samtidig for kobling av driver og yttersiden av koppen og gir forlenget bassrespons. Løsningen til Focal for å få en kjapp fulltonedriver i et meget begrenset rom, var rett og slett å bruke bassrefleks!
De meget behagelige putene i mikrofiber sørger så for maksimal demping av lyden både utenfra og på innsiden av det akustiske rommet. Resultatet er en meget vellydende og homogen lukket high-end hodetelefon til 10.000,- kroner!
 
Kvalitetsmaterialer og 100% laget i Frankrike av Focal
 
Et lekkert design og detaljer i hodebøylen i lær, mikrofiber med memoryfoam i putene og aluminiumsbøyler gir Elegia et ekslusive inntrykk. Musikkinteresse og lydteft kan nå også dyrkes som hobby mens man er på farten! Elegia er 100% Made in France noe som betyr at Focal har full kontroll på kvaliteten i alle ledd. En helt ny robot er kjøpt inn til dette prosjektet for å bruke perfekt mengde lim mellom oppheng, membran og spole. 
 
Veil. 9.995,- Levering fra 15. oktober.

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

evo300

PrimaLuna med masse nytt

Her er noen veldig gode nyheter til alle som er interessert i rørforsterkere. PrimaLuna bygger vider...
Stereopluss-2019-02

Ny utgave av Stereo+

Har du fått med deg den nye utgaven av Stereo+?  Her er utgave 2 - 2019 fullpakket med interessant h...
focal kanta no1 bw

Sjarmerende og lettdrevet

Det har foregått mye rundt på kontorene til Focal de siste årene. Vi husker alle Sopra-serien som sn...

Siste tester

YouTubeTelefon

Betaler du dyrt for drittlyd?

YouTube har fått sin egen musikktjeneste. Vi ser hvordan de klarer seg mot de gamle traverne både nå...
Hegel_front

Verdens første test av Hegel R...

Hegel fortsetter å komme opp med nye produkter, og denne gangen er det den integrerte forsterkeren R...
PLAY5_Black_Living_Room

Sonos Play 5 - med romkorreksj...

Det lå selvsagt i kortene. Sonos måtte komme med noe nytt nå som absolutt alle vil selge multirom. E...