Sony WH-1000 on tour2

Dårlige i kulda, men har god komfort og utmerket lyd

Sony WH-1000XM3

Sony har selvsagt alt de behøver for å lage et par suverene hodetelefoner, men de har vel egentlig ikke fått det helt til før med WH-1000XM3. Den er nær perfekt, men har et alvorlig problem for deg som er mye utendørs når det er under null.
ANNONSE

Sony WH1000xm3

Pris: 3.690.-

Importør: Sony Norge

Karakter

Pluss:

Veldig flott lyd

God bærekomfort

Utmerket støyreduksjon

Minus:

Kontrollflaten på klokkene fungere ikke i kulde!

Stereo+ mener:

Sony WH1000XM3 er en av våre favoritter i denne klassen med nydelig lyd og flott støyreduksjon. Har dessverre et alvorlig funksjonsproblem i norsk vinterkulde.

Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no

Det er mange produsenter som gjerne vil ta ned Bose fra sin suverene markedsposisjon innenfor hodetelefoner med støyreduksjon. Setter du deg på et fly, selv på en kort tur, dominerer Bose fullstendig. Ikke at de låter suverent og har verdens beste støyreduksjon, for det er flere av hodetelefonen vi har testet det siste året som låter enda bedre. 

God kvalitet

Sony har vært flinke på flere måter med WH-1000XM3. Den er god å ha på ørene, er ganske lett, og dens mulighet for å tilpasse seg omgivelsene er bra. Batteritiden er oppgitt til 30 timer, og det blir fort en ukes tid hvis du ikke flyr non-stop til USA eller Østen. Kontrollflaten på hodetelefonen er god og praktiske, og lette å bli vant med. 

Sony har også puttet inn noe de kaller for DSEE HX. Dette er en teknologi som skal gi bedre lyd når du lytter til komprimerte lydfiler ved å opp-sample lyden slik at den får høyere oppløsning. Denne funksjonen fungerer, men det blir fortsatt ikke CD-kvalitet. Det går rett og slett ikke å ta en biff, male den om til kjøttdeig, fjerne 70 prosent av innholdet, og så bygge det om til en biff igjen. Bare for å gi et bilde av hva Sony forsøker seg på. 

God lyd

Det er mange om beinet i denne prisklassen når det gjelder lyd, men Sony har en utrolig flott balanse, masse detaljer og god dypbass. Faktisk så til de grader at du nesten kjenner det vibrerer i skallen når den får utfolde seg på litt volum. Den kan muligens oppfattes som at den mangler litt åpenhet og gjennomsiktighet, men gi den litt tid. I hvert fall 20-25 timer før du avsier noen endelig dom. Den kommer seg betydelig etter en liten periode med innspilling 

Sony har også skrudd til en lyd som er veldig allsidig, og jeg klarte ikke å finne noen den ikke klarer med bravur. 

Støykanselleringen støyer ikke, forvrenger ikke lyden og jeg noterer ikke noe negativt selv om musikken jeg lytter til er av det forsiktige slaget slik at eventuelle støykomponenter er lett å oppfatte. Lyden er også romslig og stor, og det er ikke mye som tyder på at lyden kommer fra et punkt kun noen få centimeter fra trommehinna. Du får selvsagt den vanlige hodetelefon-lyden hvor vokal og solo-instrumenter blir plantet midt inne i hodet, men det er ikke Sony sin feil, men teknologien.  Sony WH-1000mx3.jpg

Oi, sann! 

Vi hadde denne hodetelefonen til test en stund, lyttet på en masse musikk, og kom til at den, sett under ett, absolutt er å anbefale. Støykanselleringen er noe av det beste som leveres i prisklassen, og lyden er god nok til at den blander seg inn i tetgruppen. 

Likevel er det en ting som Sony må fikse på, og som jeg ikke tror de klarer med en programvare-oppdatering. Kontrollflaten på klokkene fungerer dårlig i kulde. Jeg trodde det nesten bare var tull da jeg hørte om det første gangen, men det var bare å legge dem på terrassen i 30 minutter en iskald førvinterdag for at problemet skulle melde seg. Funksjonene fungerer ikke i kulda! Eller de fungerer, men ikke alltid på den måten de er tenkt. Litt tilfeldig rett og slett. 

Det kan du vurdere om er et problem eller ikke, for de fleste vil sannsynligvis tenke at et par hodetelefoner som dette er for innendørs bruk og kun det. Da er problemet ikke-eksisterende, og Sony-hodetelefonene oppfører seg knirkefritt og gjengir musikk på absolutt toppnivå i prisklassen.   

Konklusjon 

Sony WH1000XM3 låter knallfint, har glimrende og veldig fleksibel støyreduksjon, app-kontroll og god bærekomfort. Ser du for deg at du kun skal bruke den innendørs er den sterkt anbefalt og fortjener 5 blanke stjernen. Har du lyst til å sprade rundt i byen en vinterdag med god musikk på øret, bør du vurdere å kjøpe noe annet. 

 

Kommentarer

ANNONSE

Siste fra forsiden

DSC_0202 (2)

En vegg av bass

Anders kan skilte med 130 db med vellyd og en hel vegg av basser. Du må høre seksten 18 tommere før ...
weiss02

Vi har intervjuet Jonathan Wei...

- Vet du hvordan et soundtrack spilt på 110 desibel uten forvrengning høres ut i en tom kinosal? Jeg...
Focal Stellia

Focal Utopia Stellia

Focal har laget mye moro for oss hifi-entusiaster de siste årene, men hvem hadde trodd de skulle lan...

Siste tester

Focal Stellia

Focal Utopia Stellia

Focal har laget mye moro for oss hifi-entusiaster de siste årene, men hvem hadde trodd de skulle lan...
Argon Forte A5_1

Argon Audio Forte A5

Argon har lang erfaring med å lage høyttalere med alt du behøver av både forsterkere og elektronikk ...
Audiofly AF1120

Audiofly AF1120

Vi er hele tiden på jakt etter god lyd, og den må gjerne komme fra omtrent hva som helst. Denne gang...