A300-pair

Røverkjøp

AirPulse A300

Her er enda et par aktiv høyttaler som skal kjempe om kundenes gunst, og her er det liten tvil om at importøren har klart å finne tak i et produkt som overgår det meste i prisklassen. Kanskje til og med alt. 

ANNONSE

Airpulse 300

Pris: 12 990.-

Importør: Mala Audio

Karakter

Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no)

Husker du Phil Jones? Sannsynligvis ikke, men da husker du kanskje de enormt gode minimonitorene Acoustic Energy AE1? De kunne riktignok sammenliknes med spillende motstander, og våknet ikke til liv før de fikk et par hundre watt via høyttalerterminalene bak. Jeg husker vi spilte så slengbuksa vibrerte med en stor Dynamic Precision-effektforsterker. En av de får forsterkerne som virkelig fikk dem til å spille opp mot potensialet, som var himmelhøyt bare den ble koblet til en skikkelig forsterker.

Nå er grunnleggeren av Acoustic Energy, Phil Jones, ansvarlig for et internasjonalt utviklingsteam som konstruerer både aktive og passive høyttalere til scene, studio og hjemmebruk. Som mange andre høyttalermerker bygges Airpulse-høyttalerne i Kina. 

Godt satt sammen

A300 er en ganske tung og massiv høyttaler med kraftig og godt dempet kabinett med tykke vegger av MDF hvor det ikke er jukset i sammenføyningene og i finishen – som er i bra møbelkvalitet. Designet er skarpt og kantete og kanskje i litt retning av slik høyttalere så ut for et par tiår siden, men uten å være direkte retro. Designen og fargevalget er kanskje ikke helt kompatibelt med nordiske tresorter i norske stuer, men det er det på den annen side ikke så mange som er. 

Forsterkerne er klasse D (TAS5754) og alle tre er levert fra Texas Instruments. I følge Airpulse benyttes disse fordi disse er blant de få som både har høy nok oppløsning på inngangene og bra nok lydkvalitet til å kunne brukes i denne typen høyttalere. Disse er av PWM-typen, og er digitale så langt det går, altså til signalet blir konvertert til analogt før utgangene. Bassene drives av hver sin forsterker mens diskanten deler på den tredje.  Det gir 10watt til hver diskant, og 70watt til hver av bassene. Ikke voldsomt mye, men underveis i testen var det absolutt ikke manglende volum til vanlig bruk, og nok dynamikk til at dette blir svært festlig. 

Høyttalerne er nær 40cm høye og 34cm dype, og egner seg definitivt ikke i en hylle. Både størrelse og vekt gjør at de egner seg aller best på et par gode stativer. Airpulse leverer et par spesialtilpassede stativer til rett i underkant av to tusen kroner. Ikke så verst pris sammenliknet med hva andre produsenter skal ha for akkurat den servicen.  

Les hele testen her 

 

Kommentarer

ANNONSE
ANNONSE

Siste fra forsiden

ecm1mkII_front

Electrocompaniet ECM-1 MkII

Electrocompaniet bygger alle sine produkter på Tau utenfor Stavanger. Der gjør de alt fra bunnen av ...
dali menuett

Har du lyst på en menuett?

Vi husker den gangen vi var på Dali-fabrikken, og fikk skru sammen et par med Menuett. Siden den da ...
kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...

Siste tester

kef-r5-interior

KEF R5

KEF R5 er en gulvstående høyttaler i den kompakte enden av skalaen. Det forhindrer ikke at den kan s...
focal-chora-826_interior

Focal Chora 826

Focal har flere høyttaler-serier enn de fleste, og det går fra det middels kostbare og helt opp til ...
interior

Sennheiser Ambeo Soundbar

Ordet lydplanke får meg til å tenke på de skrinne greiene som ligger under TV-en og lager lyd som fu...