Harman Luxury Audio Group annonserte at de kommer med en ny aktiv monitor. 4329P er et aktivt høyttalersystem som kombinerer høyoppløselig streaminglyd med omfattende kablede og trådløse tilkoblingsmuligheter, mens patenterte JBL-akustiske teknologier gjengir lyd med utrolig nøyaktighet og kraftfull dynamikk. Det er tydelig at suksessen med den mindre aktive modellen 4305P Studio Monitor, har gitt mersmak. 

I hver høyttaler sitter det en patentert JBL 2409H 1-tommers komprimeringsdriver i et HDI-horn (High Definition Imaging), og en JW200P-4 8-tommer woofer med papir/pappbaserte membran og støpt chassi. Hver høyttaler drives av en 300W forsterker, med 250W levert til wooferen og 50W til svært effektive kompresjonsdriveren. Begge styres av en sofistikert digital signalprosessor (DSP) som sikrer at hver driver skjøtes sømløst for å skape en dynamisk og oppslukende lytteopplevelse.

Høyttalersystemets integrerte strømmemotor gir både kablede og trådløse nettverkslydfunksjoner via innebygd Google Chromecast, Apple AirPlay 2 og Bluetooth 5.3 aptX™ Adaptive-lyd. En 24-bit/192KHz høyoppløselig DAC sikrer at musikk gjengis med høy kvalitet, mens MQA-teknologien muliggjør avspilling av MQA-lydfiler. For alle med omfattende musikkbiblioteker vil 4329P bli sertifisert som et Roon-klart produkt. JBL 4329P dark wood.png

I tillegg til førsteklasses trådløs lyd gir 4329P omfattende tilkoblinger for analoge og digitale fysiske kilder, inkludert USB-, optiske og 3,5 mm stereoinnganger, samt en profesjonell kombinasjon XLR/1/4-tommers TRS-inngang for bruk med balanserte eller ubalanserte signaler. Den 4329P er tilgjengelig i et utvalg av naturlig valnøtt eller svart valnøtt møbler-grade tre finér finish alternativer.

4329P kommer i hælene på den prisbelønte 4305P Studio Monitor - den minste og første aktive modellen i serien. 4305P befant seg på flere "best-of-2022" -lister på grunn av kombinasjonen av utrolig gjengivelse, omfattende tilkoblingsmuligheter, brukervennlighet og den unike Studio Monitor-stylingen. 4329P tar lyttingen til neste nivå med sin trinnvise kompresjonsdriver, et større 8-tommers basshøyttaler og dobbelt så store forsterkere sammenlignet med den mindre modeller. Disse forbedringene gir uanstrengt dynamikk, kraftig og dyp bassrespons og en meget flott oppløsning og åpenhet i diskanten. Ytelsen til 4329P konkurrerer med mye større og langt dyrere passive høyttalere, og gjør det helt uten den ekstra kompleksiteten til eksterne komponenter.

4329P vil være tilgjengelig i andre kvartal 2023 med en produsent foreslått utsalgspris på $ 4,500 per par, men det gir bare en antydning til hva dette settet kan finne på å koste når det kommer til Norge. Det anbefales å bruke 4329P med valgfrie JS-80 gulvstativer for å plassere 4329P i den ideelle lyttehøyden. JS-80-stativene er tilgjengelige og selges separat.

Forhandler: www.audiocenteret.no