JBL har laget høyttalere i omtrent 100 år, og for mange er deres høyttalere det eneste som gjelder når man skal kombinere høy lydkvalitet med enesteående dynamikk. Senere i høst kommer JBL på markedet med sine nye JBL 4349. En studiomonitor som er tilpasset vanlige stuer med passende retro-design. Det gir noe å glede seg til for alle som er opptatt av dynamikk, superoppløsning, null kompresjon og en presisjon som garantert kommer til å imponere. 

Kabinettet er flott og i full møbelkvalitet slik at det ser like fint ut om 20 år, og er laget med 25mm tykke vegger. Fronten har et stort diskant/mellomtonehorn med en D2415K kompresjonsdriver, et horn JBL kaller for "high definition imaging horn" og en 12 tommers bass med lettvektsmembran i deres vanlige blanding av papp og papir. Det låter best - ifølge JBL. Bassen er av det kraftige slaget med doble oppheng og med 3 tommers svingspole, og JBL passer også her på skryte på seg høy presisjon og lav forvrengning.  

Diskanten har en diameter på 1,5 tommer og har en membran som er laget av polymer, og er laget for å lav forvrengning og evne til å strekke seg et godt stykke over 20kHz. Diskanen kan forresten også reguleres, og du kan gjøre dette på baksiden med to kontroller. High frequency, og ultra high frequency. Det burde gjøre høyttalerne ganske samarbeidsvillige hjemme i stua. 

Det kommer også et par stativer som er hyggelig priset, og disse løfter JBL-ene litt opp fra gulvet, men tilter de også litt bakover slik at de spiller rett mot lytteposisjon. 

Prisen er antydet å lande på 7500 dollar. Hva den blir i Norge med litt ekstra avgifter og skumle valutasvingninger er fortsatt ikke kjent. 

Importør: AudioCenteret AS 

 

Klikk og les vår seneste utgave av Stereo+!