TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT

Hva kan vi forvente fra denne siste filmen i serien?

Vel, igjen har Michael Bay overgått seg selv. Man tenker at etter den fjerde filmen er han tom for nye ideer. Men han var like spent og motivert for denne filmen som han har vært for de andre. Og det er noe veldig inspirerende med det. Jeg elsker å se Michael jobbe. Han har denne evnen til å aktivere en hel armé av mennesker, hver eneste dag, i de seks eller syv månendene vi jobbet. Vi filmet engelske slott, Stonehenge og i Detroit på disse fantastiske settene. Og så har vi helikopterne, kranene, zip-line og all teknologien. Det blåser meg av banen hver gang. Hver scene. Hver dag. Når jeg tror at noe blir sånn, så blir det liksom alltid mye større enn jeg så for meg.

TF5-FF-018-CC.jpg

Husker du din egen audition for den første filmen?

Jeg kommer aldri til å glemme det. Det startet noen måneder før da jeg møtte Michaels produsentpartnere for et annet prosjekt. Michael stakk innom for å si hei og introdusere seg selv, og så inviterte han meg til å sjekke ut hva han jobbet med. Det var Transformers. Og jeg husker at jeg tenkte “Det virker ikke som en særlig god idé...”. Det var før jeg stakk bort for å se hva han jobbet med. To måneder senere fikk jeg en telefon med beskjed om at Michael ønsket å se meg i en rolle i filmen. Så da dro jeg på kontoret hans. Det var bare oss to. Vi gikk raskt gjennom noen ulike replikker og han begynte å teste meg. Han gav meg ulike beskjeder for å sjekke om jeg kunne tilpasse meg der og da. Det er egentlig den største ufordringen i disse filmene som skuespiller. Som regel har man replikker fra et manus, så lærer man de utenat og så spiller du dem ut. I en Michael Bay-film er det veldig annerledes, spesielt med denne karakteren og situasjonen han er i. Han er alltid midt i en kamp eller en stor action-scene hvor ting blir litt flytende. Noen ganger endrer det seg totalt og du må være klar til å reagere på hva han kaster etter deg.

Hvordan har karakteren din utviklet seg over årene?

Vel, jeg er definitivt litt gråere enn jeg var den første gangen (ler). Da jeg dro for å møte Michael før denne filmen, skulle de egentlig farge håret mitt. Men da han så meg, så sa han; “Vet du hva, kompis, du er en oberst nå. Jeg liker det!”. Så da lot de meg være litt mer gammel og grå. Så fysisk har karakteren min endret seg. Han har blitt mer hardnet, tenker jeg, og vis på mange måter – bare fordi han har vært gjennom så mye. Han vet hvor hjelpsom og skadelig disse tingene kan være for menneskerasen... Jeg ville sagt han er blitt mørkere enn han var i begynnelsen, noe jeg liker. Det gir også karakteren litt mer tyngde.

Hvordan har det vært å jobbe med Mark Whalberg?

TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT

Mark er best, det er han virkelig. Og han er fremdeles en vanlig fyr. Han er fremdeles en fyr fra Boston. Han er fremdeles bestemt og kommer på jobb klar, hver eneste dag, og det elsker jeg ved ham. Jeg tenker han har bidratt med mye til filmene. Shia var fantastisk også, på din egen måte. Men Mark er et helt annerledes dyr. Jeg tror Mark, i disse siste to filmene, har virkelig kommet frem. Det er vel bare litt mer modenhet over det han gjør, der hvo

r Shia var mer en ungdommelig karakter. Begge to definerer filmene, noe som er viktig, men på veldig ulike måter.

Hvordan er livet på et Transformers-set?

Det er mye kaos, fordi det er alltid så mye som foregår. Du ser alt det siste og beste utstyret liggende rundt omkring. Du ser jet-fly på himmelsen. Du ser hellikoptere. Du ser gigantiske kraner som skyves rundt. Jeg mener, det er ingenting som å entre settet til en Transformers film og føle på den energien som er der. Det har lært meg mye om hvordan vi alle er i stand til å ta på oss mer enn vi noensinne trodde vi kunne. Mark er en flott eksempel på dette. Michael Bay er er flott eksempel på dette. Produsentene, kamerafolkene... Hver eneste avdeling må gi alt hver dag. Det er et enormt prestasjonspress. Det kan du føle på settet. Men samtidig føles det veldig bra. Og det er grunnen til at alle kommer tilbake. Den energien er noe du ikke finner mange andre steder.

TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHTHvorfor har Transformers-serien vært så populær blant publikum alle disse årene?

Det må være denne unike ideen om roboter og biler. Det er en sinnsyk action som er unik for Michael Bay. Det er også humor inni der – Michael finner en måte å finne humoren i disse historiene, noe som er fint. Han får det hele til å se så ekte ut. Det føles som om det virkelig kunne skjedd og jeg tror det er noe pirrende med det. Du vet, du ser en bil som kjører nedover gaten dagen etter og tenker, hva hadde skjedd om den tingen der bare ble om til en robot?

Hvem er din favoritt Transformer?

Jeg liker virkelig Ironhide. Han var en Autobot. Han var en av de gode. Men han var også i den gråsonen. Han var god, men han var ganske nærtagende. Pluss han var en stor, svart truck og jeg kjører en svart truck, så der hadde han en fordel hos meg. Men Bumblebee er også kul. Optimus er den ultimate helten. Og så er det alltid noen nye som, når vi spiller inn filmen, ikke helt vet hvordan kommer til å se ut. Å se dem komme til live er alltid veldig kult også.

Hvilken av de nye gleder du deg mest til å se da?

Jeg vil se Hot Rod, som er en Lamborghini som alltid cruiset rundt på settet. Noen Lamborghinier som kostet 1,1 million dollar. Jeg vil se hvordan det ser ut.

Hvordan ser fremtidens Transformers-filmer ut? Jeg har lest om en Bumblebee spin-off og Transformers 6... Er det noe du kan dele med oss?

Du vet, jeg kan ikke en gang spekulere. Jeg vet bare ikke. Jeg har hørt at de kommer til å lage en Bumblebee-spin-off også, men det er alt jeg vet. Jeg tror ikke Michael kommer til å gjør det. Jeg tror nok denne filmen er hans siste. Det er egentlig alt jeg vet.

Hva med deg? Ville du laget flere filmer?

Jeg tror det. Som jeg sa, jeg har det veldig gøy med å lage disse filmene. Jeg føler et eierskap, på en rar måte, til denne karakteren også – og veldig mye stolthet for at jeg har fått være med på denne franchisen. Så det alene ville ført meg tilbake. Jeg er definitivt dedikert til franchisen.

Filmcover.jpg

Transformers: The Last Knight, er nå ute på DVD, Blu ray og UHD.