Det er mye som er helt likt den passive versjonen av KEF LS 50 når det gjelder både kabinett og elementer med unntak av displayet på toppen av høyttaleren. Kabinettet er stivt, og godt dempet, og vi finner det samme koaksiale elementet på 13cm som i den "vanlige" modellen. På innsiden sitter det en forsterker på 200+30watt. Altså 200watt til bassen og 30watt til diskanten. Det gjør at høyttaleren spiller pene 106-107dB i en vanlig stue. 

Hvert element har sin egen 24bit/192kHz DAC, og det er gjort en grundig jobb med DSP-ene for å få høyttalerne så faselineære som mulig. Innstillingene er mange, men de mest interessant er kanskje innstillingene for plassering. Her kan du velge mellom forhåndstilte EQ-kurver for stativ eller hylleplassering, og om høyttalere skal plasseres nær veggen, eller ute i rommet. 

KEF LS50 _2.pngDe er selvsagt trådløse og du har et dobbelt-bånd 2,4 og 5GHz nettverkskort på innsiden som gjør at høyttaleren enkelt kan kobles til nettverket hjemme. Men du finner også en analog inngang (RCA), en USB-B inngang, Bluetooth 4.0 med aptX og en optisk inngang for digitale kilder. I tillegg er det en nettverksinngang via kabel for nettverktilkobling og eventuelle oppgraderinger. Og så har du en subwoofer-utgang hvis du ønsker å sette opp et høykvalitets fullrange-system. 

Prisen ser ut til å bli rundt 20.000.- men her kommer vi tilbake med en mer nøyaktig pris etter hvert. 

For mer info. www.kef.com  eller www.akustikk.no

Vi gleder oss stort til denne høyttaleren, og kommer til å sitte utenfor døra til importøren Akustikk helt til vi får et eks til test.   

 

Se under hvordan KEF selv presenterer nyheten KEF LS50 Wireless: