Tekst: Håvard Holmedal og Roy Ervin Solstad – Foto: KEF

I og med at elementet har en diameter på kun 10cm og har diskanten montert i midten (Kef kaller dette Uni-Q), og ikke over eller under bassen, klarer KEF seg med et meget kompakt kabinett, selv om det på innsiden sitter mer enn nok forsterkerkraft og alt du behøver av DSP-er, innganger og trådløs elektronikk. Blant annet AirPlay2. 

LSX er utstyrt med en forsterker på 30watt til diskanten og en 70watt forsterker til bassen. I og med at det blir benyttet svært effektive klasse D-forsterkere har KEF funnet det mulig å kvitte seg med plasskrevende kjøleribber og strømforsyninger. 

Høyttalerne har i tillegg til gode lydmessige egenskaper også inkludert smarte funksjoner i app-en for å kompensere for diverse plasseringer. Enten du plasserer høyttaleren på stativ eller setter den på hylla ved siden av TV-en skal du være trygg på at den spiller på sitt beste.

Lydkvalitet

Dette er den beste høyttaleren lydmessig i testen. Punktum. Den er ikke like vilter og like dyptgående i bassen som Klipsch, men har en gjennomsiktighet og ro i gjengivelsen som absolutt ingen av de andre er i nærheten av. Justeringsmulighetene i appen gjør at du kan fintrimme lyden optimalt til rommet ditt og dine egne preferanser. Det er ekstremt enkelt, og ekstremt lett å høre effekten av. Bassen går egentlig fryktelig dypt til å komme fra et så lite og lekkert kabinett, men vel så viktig er det at bassen her har full kontroll og leverer detaljer i bassområdet som ingen av de andre høyttalerne er i nærheten av. KEF lsx_front_back_green.pngMellomtonen har masse pondus enten det er på instrumenter eller stemmer, og diskanten er luftig uten å bli pågående. Elementet med diskanten i midten av bass/mellomtone-elementet skaper også en sammenheng i hele frekvensområdet som burde få langt dyrere høyttalere til å skjemmes. Det gjør også at LSX skaper et lydbilde som er både dypt og bredt. Tilkoblet en bra subwoofer, så får du et fullfrekvent stereoanlegg som både er lekkert, tar liten plass, og som med sine utrolig effektive justeringsmuligheter kan konkurrere lydmessig med veldig dyre vanlige stereoanlegg. 

Konklusjon

Noen vil kanskje savne litt energi og driv i musikken, men dette er så ekstremt vellydende høyttalere at selv den høyeste prisen i testen virker som et røverkjøp. Dens kombinasjon av detaljer, fylde, sammenheng i lyden og tilkoblings- og tilpasningsmuligheter sender den helt til topps i denne testen.