Nå er Jes Kerr klar med en ny høyttaler i high-end-klassen. Denne gangen er det snakk om en råkul high-end monitor myntet på både hjemmemarkedet og profesjonell bruk. Høyttaleren gjør litt mindre ut av seg enn storebror K100S og passer dermed perfekt til små og mellomstore rom. Her får man selvsagt kabinetter med transmisjonslinje, en høyoppløst mellomtonedome og en potent 10-tommers bass fra Volt. Det hele krones av en av markedets kjappeste bånddiskanter. f68ca156-128f-075f-14d7-fac42f3a9277_800x800.jpg

Det første man legger merke til når man løfter Kerr Acoustics høyttalere ut av transporteskene er det lekre detaljnivået på kabinettene. Dette er britisk håndarbeid på sitt beste og Kerr bruker baltisk bjørkefinér, kjent for sin svært gode tetthet som utgangspunkt for å oppnå mest mulig rigiditet og støtte for de gode driverne som brukes. Slik kryssfinér er svært hardt og dertil kostbar i produksjon. Eksempelvis må knivene på kuttemaskinene byttes langt oftere enn med mindre harde materialer. Dette til tross, de langt bedre dempe-egenskapene disse kabinettene gir sammenlignet med MDF, er verdt ekstra produksjonskostnaden ifølge Kerr. Treverket er også fremskaffet fra bærekraftig skogdrift, noe som er et viktig poeng i disse dager. 

Med kabinetter som er tung på labben og med solid masse, står disse høyttalerne fjellstøtt enten med medfølgende spikes eller IsoAcoustics Gaia høyttalerføtter som Kerr Acoustic også anbefaler. Kerr acoustic 200.jpg

Transmisjonslinje

I stedet for konvensjonelle bassporter bruker Kerr nøye oppmålte transmisjonslinjer for å gi helt fasepresis respons ut av kabinettporten. Det høres! Ikke bare går Kerr sine høyttaler dypt med den bassforlengelsen man oppnår, men de har også en uforvrengt og usedvanlig lekker bassrespons. Her er det ingen pukkel og toner som står ut, bassen presenteres eksakt og presist slik det ble spilt inn i studio med herlig tekstur og rå timing! Den utsøkte mellomtonen man også får presentert med en høyttaler som har slik presis og kontrollert bass er utrolig.

Kerr Acoustic har forsket lenge på å forbedre transmisjonslinjeprinsippet i høyttalerne sine for å få mest mulig ut av fordelene, samtidig som de motvirker utfordringene med designet. Et godt eksempel på dette er K300S går helt ned til 33 hertz, en virkelig imponerende dyp bass for en stativmodell. Samtidig er høyttaleren effektiv, 89db følsomhet er mer enn godkjent for enhver stativhøyttaler og spesielt om den har transmisjonslinje.

The Holy Grail

Kerr har valgt å bruke «the holy Grail» når det kommer mellomtonedrivere. Volts ettertraktede tretommers mellomtonedome har svært lav effektiv masse og meget lav forvrengning. Den støpte waveguiden gir høy følsomhet, helt uten kompresjon. Resultatet er en utrolig innsikt og naturlig gjengivelse av instrumenter, stemmer og perkusjon. En rå driver som i seg selv nesten veier 9kg stykket grunnet den kraftige waveguiden og magneten!

LF Driver       250mm High-Performance long-throw unit with Radial™ intercooler technology
MF Driver      75mm Low-distortion dome with 5 kg magnet assembly
HF Driver       80mm True Ribbon tweeter with 0.027g diaphragm mass
Response      22Hz – 45kHz
Sensitivity      91dB (2.83V/1m)
Impedance     8 Ohms (nominal)
Crossover      370Hz | 3.6kHz - 2nd order (12dB/ Octave)
Dimensions    H:775 | W:310 | D:460 mm
Construction  24mm Baltic Birch plywood transmission-line
Weight           43 kg (per cabinet)

Pris: 249 995.- per par. Stativer kommer i tillegg.

Mer info: www.multirom.no