Tekst: Håvard Holmedal og Roy Ervin Solstad – Foto: Klipsch

Sixes har fått litt av retro-looken til den Heritage-serien med ekte treverk utenpå kabinettet og den grovmaskede grillen som du også finner på høyttalere som Cornwall og Heresy. Grillen er festet med magneter og er enkel å ta av. Det ser stilig ut, og går rett inn i valnøtt eller eikeinteriøret hjemme.

Bra utstyrt 

På den ene høyttaleren finner du av og på-knapp, kildevelger og volumkontroll. Sixes er helt aktiv, med aktive delefiltre og har fått ikke mindre enn 4 x 100Watt ombord. Det er mye på en såpass liten høyttaler når vi også tenker på at den er basert på RP-160 som med de samme elementene leverer imponerende 95dB på 1watt. Det kan høres på Sixes også. De spiller nemlig skikkelig høyt og brutalt hvis de blir bedt om det. En egen fireledet kabel går fra forsterkersiden (høyre) og over til den andre høyttaleren.

På baksiden finner du en phono-inngang hvor du kan velge mellom linje og platespiller, en minijack-auxinngang, og en optisk inngang i tillegg til USB (for PC/Mac). Klipsch har også fått på plass en USB-tilkobling til mobiltelefonen. Den innebygde DAC-en støtter oppløsninger opp til 24bit/192kHz, og du kan i tillegg til kabel også koble til høyttaleren trådløst via Bluetooth. Bassen og mellomtonen spilles av et 16,5cm element, og så har du Klipsch sitt varemerke, det spesiell hornet, som tar seg av diskantområdet. 

Lydkvalitet

Høyere, høyere, høyere. Å hildrande du som disse høyttalerne kan rocke og spille høyt uten et snev av pusteproblemer. Det er noe som heter i bilverdenen at «there’s no substitute for cubic inches» når det gjelder motorkraft, og Klipsch viser at det er få ting som kan erstatte store basselementer. The Sixes pøser på med en bass som er så dyp og maktfull at man nærmest blir sittende å måpe og glise samtidig. Ikke for det, høyttalerne kan også spille annen musikk enn den som bråker mest, men det er bare det at høyttalerne nærmest inviterer til å dra på noe avsindig. Ulempen er at bassen kan bli så voldsom at den skaper problemer. Klipsch the sixes-back.jpgDen kan bli boomete og nærmest ta over rom, selv i de rommene som ikke er aller minst. Det er heller ingen mulighet til å justere ned bassen annet enn å putte noe i bassrefleksåpningene på baksiden. Men dette er uansett de mest morsomme høyttalerne i hele testen, og om man klarer å temme bassen, en veldig imponerende allround-høyttaler. 

Konklusjon

Som den eneste i testen så kan Klipsch kobles direkte til platespiller, og som den eneste i testen kobler den seg direkte til dansefoten din også. Det er komplett umulig å sitte stille når dette lydmessige godstoget setter fart. Her kan du spille fryktelig høyt med imponerende bassgjengivelse. Sjelden er musikklyttingen så morsom. 

 

 

 

Se også de andre høyttalerne i denne testen: 

IKEA SYMFONISK Lampe og trådløs høyttaler

KEF LSX

HARMAN/KARDON CITATION ONE

DALI ZENSOR 1 AX