Optoma, produsenten av projektorer, har kjøpt NuForce som er mest kjent for sine kompakte lydprodukter. Vi får nok se mer til disse produktene etter hvert, men av alle de produktene de lager, falt øynene våre på DDA 120. En forsterker som kan det meste!

DDA 120

NuForce lover 2x50Watt med sine digitale PWM-forsterkere i 8Ohm, noe som må være imponerende for en boks som kun måler 24x21cm, du får bluetooth-strømming med aptX som en ekstra modul, 1 analog inngang, USB og tre digitale innganger. Den har også en digitale utgang.

Fronten er særdeles enkel med kun et volumratt, og noen små lysdioder som viser inngang og volum. Med en digital forsterker er det ingen ting som blir konvertert før det kommer til høyttalerutgangen. Noe som burde være positivt for lydopplevelsen.

_MG_9899_1024x506.jpg

Lyden

Det er en interessant liten enhet, dette! Kanskje er 2x50Watt å ta i, men den spiller ganske stort, og langt forbi det man forventer av en forsterker på denne størrelsen. Den er selvsagt også svært brukervennlig å koble til å bruke.

Lyden er overraskende kontrollert og presis, og ganske godt balansert. Bassen er mye større og svulstigere enn man skulle tro, mellomtonen er levende og dynamisk, og diskanten passe energisk og detaljert. Det er ikke super-gjengivelse det vi er vitner til, men vi snakker jo om et produkt som har en veldig hyggelig pris, og som har alt du behøver for dagens digitale musikkgjengivelse.

En av konkurrentene vi må ta hensyn til er selvsagt den noe rimeligere NAD D3020. Det er en hard nøtt å knekke for DDA 120, og den klarer det vel egentlig bare så vidt.

 

Konklusjon

Den spiller bra nok, den har utstyret, og den ser bra ut. Dens kompakte ytre gjør den lett å plassere og lett å gjemme bort i bokhylla. Ikke noe dårlig kjøp, faktisk! En sterk firer!