Arrangørene opplyste av det var solgt 9.000 billetter til lørdagen, og med alle frivillige og serviceapparatet så var det trolig over 10.000 mennesker i Hafslundparken denne kvelden.

Kelner

Hva var vel mer naturlig enn å starte lørdagens konsertrekke med Kelner, som har sine røtter i nettopp Sarpsborg. Flere husker kanskje at vi hadde en artikkel om Kelner i Stereo+ Magasin nr 5, en duo som satses på av MTG Music. 

Kelner leverte og engasjerte publikum. Og det var tydelig at bandet hadde fans tilstede fra flere verdensdeler, de lagde nemlig godt med liv på flere språk. Musikkmessig leverte Kelner en solid konsert hvor lydbildet var meget bra. Bandet var også fjellstø i sin fremføring på scenen. Bandets vokalist, Kenneth Gutterup, hadde god kontakt med publikum og engasjerte. I tillegg, eller gjerne i hovedsak, så leverer han en fjellstø vokal på øverste hylle. JP Paulsen på keyboard virket veldig fokusert på oppgaven til å begynne med, men slapp seg fort mer løs på scenen etter hvert som konserten skred frem. Og når begge gutta slår seg løs, våkner også publikum skikkelig. Skulle vi gi karismatiske JP Paulsen et råd så er det og bruke enda mer av sin herlige karisma ovenfor fansen, som trykker duoen til sitt bryst, fra start av.

Etter hvert som bandets låter blir mer kjent så vil nok allsangen runge til låtene som fenger godt. På låta "Nothing Is Real" hadde bandet koret fra Tune kirke på scenen. Koret består av jenter mellom 6 og 14 år. Vi kan garantere at barna fikk en stor opplevelse foran publikumshavet. Kelner avsluttet sin timelange konsert med sin nyeste låt "Nippon". Det er bare å glede seg til neste gang Kelner er live igjen.

 

Nico & Vinz

Nicolay Sereba og Vincent Dery har hatt stor suksess. Og det er ikke vanskelig å forstå når du ser deres engasjement på scenen og kontakten med publikum. Nico & Vinz er proffe, de griper publikum umiddelbart og får de engasjert. Det skjer mye på scenen når disse Oslogutta opptrer. Og det elsker publikum! Musikkmessig leverer de en herlig mix av Hip Hop, R&B og afrobeat. Bandet ble stiftet i 2009 som Envy men skiftet navn til Nico & Vinz i jaunar 2014 etter suksessen med "Am I Wrong". De siste års suksess gjør at bandet har mange hits i reportoaret, til publikums store glede denne konsertkvelden i Hafslundparken.

Når vi møter gutta rett etter konserten så treffer vi to veldig jordnærer karer som forteller at de elsker musikken, at det er veldig hyggelig å komme hjem igjen til Norge, spesielt til en så spesiell anledning som Sarpsborg sitt 1000 års jubileum er.  De moret seg og syns stemningen var helt fantastisk. De vil fortsette å stå på, nå går turen til Oslo et par dager før ferden går videre til nye konserter.

 

Nico & Vinz i Hafslundparken from Exciter AS on Vimeo.

 

Lionel Richie

Ja hva skal man si? Det første vi legger merke til når Lionel Richie kommer på scenen er at her snakker vi om en verdensartist. Ikke noe galt om hverken Kelner eller Nico & Vinz, men det er en annen aura når Lionel Richie kommer på scenen og går direkte løs på første låt.

I kjent stil har også Lionel Richie lært seg noen norske ord, og ikke minst påpeker han at det er vrient å uttale Sarpsborg, til publikums latterbrøl og applaus. Så fortsetter han med å si at her har han skrevet en hitlåt som heter "Hello", så skal særpingene altså få ham til å si "Hællæ". Nytt latterbrøl fra publikum og enda mer applaus. 

Stemingen er satt. Så erklærer Lionel Richie: - Min arbeidsoppgave her i kveld er helt klar. Jeg skal synge alle mine hits for dere. Nå tar publikum virkelig av! Og Lionel Richie og bandet hans gyver løs på en ny hit. Stemningen er i ferd med å nå nye høyder i Hafslundparken. Og nå blir det virkelig allsang, høyere og høyere. Disse låtene kan publikum åpenbart fra ende til annen. Hadde det ikke vært fordi konserten gikk under åpen himmel så hadde taket løftet seg. De gamle er fortsatt eldst. Hit etter hit styrer Lionel Richie et lykkelig publikum inn i natten, mens Stereo+, NRK, SA med flere medier pakker ned for å bringe reportasjene til sine følgere.

Avslutningsvis ønsker vi i Stereo+ å gi kreditt til arrangøren av tusenårsfesten for et flott arrangment hvor lyd var satt i fokus.