Koss Pro4S ser ut som en hodetelefon du forventer å finne i et hjemmestudio, eller på en DJ-pult. Koss ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om design og har laget en nøytralt utseende hodetelefon med god bærekomfort og gode, myke øreputer. Ledningen er av spiraltypen og er litt tung, men det ser jo ganske profesjonelt ut. Klokkene er i en såkalt D-profil, som passer godt utenpå de fleste ører. Modellen kommer i en fin bæreveske, og med en 6,5 plugg for stereoen. Hadde jeg vært Koss hadde jeg lagt ved en ekstra kabel også. En som går innenfor klærne, og som er mye lettere å ha på seg på trikk, buss og når du må småløpe for å komme tidsnok til jobb eller skole. Men det kan jo hende at Koss ser for seg denne kun brukt i heimen.

Pro4SLifestyle3_1024x684.jpgLyden

Koss Pro4S låter balansert, nøytralt og nøyaktig, og det er god del hodetelefoner i prisklassen opp til et par tusen kroner som må melde pass her. Bassen er godt avstemt til resten av lyden, og den er dyp og mektig uten å miste kontrollen. Mellomtonen er åpen, dynamisk og detaljert, mens diskanten er luftig og godt oppløst. Endelig en hodetelefon hvor lyden ikke svømmer i ukontrollert bass! Lyden er også mer presis enn jeg hadde forventet i prisklassen, og den er også ganske ryddig, selv om musikken du lytter til er av det overlessede slaget.

Spørsmålet er ikke om Koss Pro4S er verdens beste hodetelefon, men om den er et skikkelig røverkjøp i jungelen av kule og fargerike modeller der ute. For det er liten tvil om at den leverer til troende, gir deg en flott lydopplevelse og sitter behagelig på ørene dine. 

Konklusjon

Koss Pro4S låter fint i forhold til prisen, og markerer seg som en av de beste hodetelefonene vi har lyttet til i prisklassen.