Les hele pressemeldingen her:

CKERING, ONTARIO, CANADA, SEPTEMBER 19, 2023 – Lenbrook Corp., et privateid kanadisk foretak med aktiviteter innen merkevareutvikling, teknologi og distribusjon i både bolig- og kommersiell lyd- og kommunikasjonssektoren, har kjøpt eiendelene til MQA, en britisk-basert bransjeleder innen høyoppløselig lydkoding.

Dette oppkjøpet beriker Lenbrooks immaterielle portefølje med et utvalg av betydelige patenter og introduserer to fremtredende lydkodeker – MQA og SCL6. Denne fusjonen styrker ytterligere Lenbrooks forpliktelse til dyktighet og innovasjon i det utviklende landskapet av lydteknologi.

"Lenbrooks visjon er en blomstrende hi-fi-industri der teknologier som fremmer både forbrukervalg og jakten på den høyeste lydkvaliteten, fortjener investering og næring," sier Gordon Simmonds, administrerende direktør i Lenbrook. "Vi ser dette oppkjøpet som en mulighet til å sikre at teknologiene utviklet av forskerne og ingeniørene ved MQA fortsetter å tjene bransjens interesser i stedet for å være begrenset til et enkelt merke eller selskap."

George Massenberg, Grammy-vinnende produsent og innspillingstekniker, reagerer og sier: "Jeg er så lettet over at MQA og SCL6 vil fortsette under Lenbrook. MQAs teknologi, med sin trofaste gjengivelse av detaljer, kompleksitet og lydbilde, ga oss grunnen til å gå tilbake til innspillingsstudioet og reversere en 20-årig nedgang i kvaliteten på lydleveringsmetoder. "

Grunnlagt fra innsikt og støtte fra platebransjens ledere, innspillingskunstnere og lydtekniske eksperter, søkte MQA å gi skapere midler til effektivt å bevare detaljene og nyansene i verkene sine i høyoppløselige innspilte formater, som på den tiden presset direkte mot trenden mot tungt komprimert musikk.

"Jeg er glad for at MQA vil fortsette i gode hender med Lenbrook," legger Morten Lindberg, Grammy-nominert Master Engineer på 2L. "For 2L har bruk av MQA gjort det mulig for oss å forbedre opplevelsen av opptakene våre, utover det rå opptaket, med økt tilgang til soniske detaljer, gjennomsiktighet og lavere lyttetretthet."

"MQA er den eneste teknologien som vurderer hele lydsignalkjeden, fra studio til lytterom, for å sikre konsistent kvalitet på gjengivelsen. Patentene og forskningen som ligger til grunn for MQA representerer betydelige bidrag til digital lydkvalitet på grunn av deres fokus på tidsdomeneproblemer som ikke har blitt godt forstått før nylig, forklarer Greg Stidsen, Chief Technology Officer i Lenbrook. "Vi er fast bestemt på å fortsette å utvikle vår markedsplass og oppmuntre mulighetene disse teknologiene kan oppnå."

Lenbrook har etablert en posisjon som en stabil og godt kapitalisert organisasjon som har et langsiktig syn på investeringer og markedsutvikling. MQA hadde samlet over 120 rettighetshavere og flere innholdspartnerskap, så Lenbrooks primære mål med dette oppkjøpet var å gi sikkerhet for forretningsmessig og teknisk utvikling som var i gang før MQAs administrasjon. Som et resultat beholdt Lenbrook en kjerne av ingeniører og utviklere og salgs- og markedsføringspersonell, inkludert Andy Dowell, tidligere lisenssjef for MQA, som vil fortsette å lede området forretningsutvikling.

"Som en av MQAs mest betydningsfulle rettighetshavere og også eier av den prisbelønte BluOS høyoppløselige innholdsplattformen, er Lenbrook godt posisjonert for å bygge videre på det som ble startet," reflekterer Dowell. "BluOS-plattformarbeidet har bevist at Lenbrook-teamet forstår at det krever en viss nøytralitet å være lisensgiver, men det kan også ta et kundesyn når det gjelder ønsker og behov fra et produktutviklingssynspunkt."