Vi må forsøke å huske at Denon har like lange tradisjoner for bygging av hodetelefoner og studioutstyr som de klassiske europeiske produsentene. Det kan i hvert fall tyde på at de vet nøyaktig hva de holder på med, når vi tar AH-MM400 i nærmere øyesyn. 

De ser utrolig flotte ut

Tenk om disse spiller like flott som de ser ut! Skulle man noensinne finne på å etablere en premiumklasse for hodetelefoner, ville disse absolutt funnet sin velfortjente plass i denne, hvis vi vurderer utseende og bærekomfort. Her er det metall, myke og deilige øreputer som plasserer seg nydelig utenpå ørene, og øreklokkene er flott utformet i ekte valnøtt. Elementet har en 40mm membran av papir/karbonfiber som blir drevet av en neodymium-magnet. 
Bassen strekker seg til 10Hz, og den beveger seg uten oppbrytninger opp til 40kHz. Impedansen er 32Ohm og passer til alle bærbare enheter i tillegg til stereoanlegget. Den kommer med to kabler – en med og en uten fjernkontroll for iPod/iPhone.  

Spiller brillefint

Luksusfølelsen beholdes selv om du sitter med dem på hodet i ganske lange perioder. De er behagelige og komfortable, og myke og tett omsluttende.     
Lyden er til Denon å være ganske så engasjerende og energisk. Det spares absolutt ikke på detaljer, og du har av og til følelsen av å være koblet direkte til studioet der musikken spilles inn. Det som spilles av musikk blir mektig, veldig transparent, og det er utmerket balansert. Denon går ikke i fellen og lager en modell med litt for mye energi i diskanten og så kline på med en masse bass for å tilpasse seg en ungdommelig spillemåte. 
Denon har gått mye mer seriøst til verks og har formet en lyd som er full av hifi-snacks, som spiller lett og luftig, og som har en behagelig og ganske nøytral spillemåte. I tillegg til å ha en naturlig og liketil måte spille på som gir troverdighet til hendelsene. Det klarer de å få til uten at det går utover engasjement og evne til å underholde. 
Hodetelefonene foretrekker likevel musikk som går litt rolig for seg, og som gir lytteren litt tid til å virkelig lytte, og til å foreta en liten lyttereise rundt i det sjenerøse lydbildet. Spill gjerne luftig og litt sparsomt arrangert musikk hvis du ønsker å få det absolutt maksimale ut av disse øreklokkene. 

Konklusjon

Dette er som å sette seg i en luksuriøs skinnsofa, eller prøvesitte en dyr premium-bil. Du blir lett forført, og du kjenner du har veldig lyst til å sikre deg et eksemplar. Med Denon AH-MM400 har du heldigvis råd til å kjøpe deg en bit luksustilværelse. Den får du de gangene du stryker fingrene over de flott utførte klokkene, eller enda bedre, setter dem på hodet og lytter til favorittmusikken.