Vi har to store Marshall-forsterkere med tilhørende kabinetter stående i huset, og jeg kan underskrive på at det spiller stort, kraftig og på grensen til livsfarlig høyt. Det hadde jo vært morsomt om Marshall Stanmore hadde noe av det samme trøkket, men det er kanskje å forvente seg for mye?

Solid og tøft

Med et utseende som minner sterkt om Marshall sine produkter fra 60-tallet, Bluetooth med aptX, RCA og 3,5mm analoge innganger og en optisk digital tilkoblingsmulighet, skiller Stanmore seg ut i mengden. Vi snakker svart vinyl, klassisk høyttalerstoff, og knotter og detaljer i akkurat den riktige fargen. Den innebygde forsterkeren er oppgitt til 80Watt, og hvis det er mål på noenlunde ærlig vis, er det ganske mye. Nå er dette delt på 2x20Watt i stereo og 1x40Watt til bassen. Vi får forsøke å ikke lage en sak ut av at de som selger denne tøffe boksen avslørte sin totale uvitenhet om Marshalls historie og det mest berømte filmsitatet i rockehistorien. Jeg spurte om den går «one louder», og fikk til svar: Nei, hvordan skulle det foregå? Sånn går det når du bare lisensierer merkevaren!

marshall_headphones_04_stanmoreblack_1_3800.jpgLåter ganske stilig

Tilkobingen går fort og greit med Bluetooth. En egen knapp som er tydelige merket «pair» sørger for at du slipper dobbelfunksjonene som altfor ofte er til stede på kompakte enheter. Lyden er til tross for Bluetooth aptX aller best med en kabel direkte tilkoblet så vi fortsetter med det. Lyden er aller best når det spilles røffe gitarer, trommer, tunge synther og selvsagt bass. Da låter det veldig tøft, morsomt og underholdende. Forsøker du å spille siste skiva til Jackson Browne, Elbow eller Nick Lowe, som jeg brukte i tillegg til AC/DC, Deep Purple, Rammstein og Tool, blir det tydelig at lyden er litt farget, og mangler kanskje også en smule åpenhet i lyden. Forsiktige stemmer blir litt klemt inne i boksen, og det samme gjelder blåsere og piano. Setter man på rock, metall eller tung techno er det derimot adskillig mindre å sette fingeren på. Det er snarere tvert i mot! På sitt beste er dette veldig tøft, direkte og engasjerende. Den spiller i tillegg høyt nok for en fest på gutterommet, og den er lett flyttbar hvis kompisen din skulle mangle lyd en lørdagskveld.

Konklusjon

Dette er en nesten perfekt boks for rock`n`roll på gutterommet. Den spiller høyt nok til at det blir virkelig gøy, og selv om lyden er litt farget fungerer det brillefint så lenge du holder deg unna finspilling av viser, jazz og strykekvartetter. Lyden er med andre ord ikke for absolutt alle. Marshall har et ikonisk design og det er heldigvis beholdt. Selv om det heller ikke er for alle.