MA12000 er den hittil kraftigste av alle integrerte forsterkere fra McIntosh. Den skal være i stand til å yte hele 350 watt per kanal, og det er jo litt, når vi vet hva de mindre forsterkerne derfra har vært i stand til å levere. McIntosh sine nye hybridforsterkere med rør/transistor har blitt veldig godt mottatt, og de håper selvsagt at MA12000 skal fortsette den trenden. MA12000 Angle Right.jpg

MA 12000 har en rørbestykket forforsterkerseksjon med 4 stk 12AX7A-rør - to til hver kanal, og en transistorbasert effektforsterker på 2 x 350 Watt, og det yter den uansett om det er 2, 4 eller 8 Ohms høyttalere du belaster den med. 

På baksiden finner du 10 analoge innganger ( se bildet ), og hele 7 digitale. Det burde dekke behovet til de aller fleste, men man vet jo aldri. MA12000 Back.jpgBilder som blir delt på diverse hifi-forum, tyder på at det er mange som har relativt omfattende systemer med flere spillere, streamere, DAC-er og platespillere. Men likevel - normale systemer har gjerne 2-3 digitale kilder og kanskje en platespiller, eller to, og da er man godt dekket med en MA12000. Digitalmodulen som sitter i MA12000 er en DA2. 

Som vanlig er designet ganske kraftfullt med store og gode høyttalerterminaler, det er en utmerket hodetelefon-forsterker på innsiden. Du får HT-passtrough, åtte bånds tonekontroll (de må knappene i fronten ) og du bør definitivt alliere deg med ekstra muskelhjelp når forsterkere skal på plass i stua. Dette er tung hifi! 

Prisen meldes å være 14 000 USD og den begynner å dukke opp i butikkene i løpet av oktober - i hvert fall i USA. Men drømmer du om en slik kan du nok få den levert innen jula setter inn. Onde tunger skal ha det til at du da ikke behøver juletre......

Importør: Neby Hi-Fi Concept - www.nebyhifi.no

Når du først er på en skjerm. Klikk og les vårt digital magasin - helt gratis