De integrerte forsterkerne det er snakk om i denne runden er MA9500 og MA8950 som har fått bedre dynamiske egenskaper (økt med inntil 50%) og oppgradert elektronikk. Kjernen i konstruksjonen er beholdt, men McIntosh har gjort noen oppgraderinger som skal gi enda bedre lyd og enda bedre evne til å drive høyttalerne dine. 

Begge forsterkerne kommer med McIntosh sin DA2 Digitalmodul, og det er en solid oppgradering fra DA1 som satt i de forrige modellene. Modulen det er snakk om i dette tilfellet er en Quad-balansert 32bit konverter med 8 kanaler som får signal fra 2 coax, 2 optiske, 1 USB, 1 av McIntosh sine egen proprietære kontakt MCT og har også i denne utgaven en HDMI med ARC (Audio Return Channel). DA2-modulen gir støtte for DSD opp til 512, og selvsagt alt av høyoppløst PMC.  Begge forsterkerne har fått kraftige oppdaterte strømforsyninger som er mikroprosessorkontrollert for stabil og kontrollert drift

Effekten leveres via et par McIntosh Autoformer™, hvis unike design garanterer at høyttalerne alltid vil motta full effekt uansett om de har 2, 4 eller 8 Ohm impedans. McIntosh sin Power Guard-teknologi®  som kontinuerlig overvåker inngangs- og utgangssignaler og justerer dynamisk inngangsnivåene for å sikre maksimal utgangseffekt samtidig som den unngår hard forvrengning og klipping som kan skade høyttalerne. Skulle du likevel spille litt for høyt er det sikringsfri kortslutningsbeskyttelse som McIntosh kaller Sentry Monitor™ som kobler ut utgangstrinnet før strømmen kan overskride trygge og sikre driftsnivåer, og tilbakestilles automatisk når driftsforholdene går tilbake til det normale. Begge forsterkerne har Home Theater PassThru som muliggjør sømløs integrasjon i et hjemmekinoanlegg, og de kommer med High Drive hodetelefonforsterker med Headphone Crossfeed Director (HXD®) som kan gi en ekstra dimensjon til hodetelefonlytting. DA2 modulen har mottatt Roon Tested betegnelse fra Roon Labs, og dukker derfor opp i Roon som en del av signalveien. 

Artikkelen fortsetter under bildet  MacIntosh8950_1280x854.jpg

 

 

MA9500 Integrated Amplifier

Her får du ikke mindre enn 300Watt per kanal, og du får 10 analoge innganger hvor 2 er balansert XLR, 6 er Phone/RCA og i tillegg byr den på en velspillende Moving Coil og Moving Magnet platespillerinngang.  Det er benyttet solide Solig Cinch høyttalerterminaler og selvsagt gullbelagte kontakter hele veien . MA9500 har også en diskret 8-bånds tonekontroll og du kan selv regulere volumet ved 25Hz, 50Hz, 100Hz, 200Hz, 400Hz, 1kHz, 2.5kHz, og 10kHz.

MA8950 Integrated Amplifier

MA8950 leverer litt mindre, men er fortsatt en meget kraftig integrert forsterker. Her får du 200Watt per kanal, 9 analoge innganger hvor 2 er balanserte, 6 er RCA og i tillegg har den Moving Coil og Moving Magnet platespillerinngang. Det er også her benyttet solide Solig Cinch høyttalerterminaler og selvsagt gullbelagte kontakter hele veien . MA8950 har en litt mindre omfattende EQ, og du må klare deg med har også en 5-bånds tonekontroll og du kan selv regulere volumet ved 30Hz, 350Hz, 500Hz, 2kHz og 10kHz.

Priser:
MA8950: 115.990.- 
MA9500: 155.990.- 

Mer info: Neby Hi-Fi Concept

 

Sjekk også ut vår seneste magasin-utgave med Årets Produkter! Klikk og les nedenfor