MA252 er en den første integrerte forsterkeren med hybrid-teknikk fra McIntosh. Vi får likevel den samme retro-designen som helt åpenbart tar elementer fra den legendariske MC272-rørforsterkeren. MA252 kombinerer en rør forforsterker med et transistor sluttrinn. 

Forforsterkeren benytter to 12AX7a og to 12AT7-rør som står i små beskyttelsesbur på fronten av MA252. Selve effektforsterkeren leverer 100Watt per kanal i 8Ohm og 160Watt i 4Ohm. Noe som bør være nok hvis du ikke har store og krevende høyttalere. Forsterkeren er analog, altså ingen digitale innganger å se. Den kommer med 2 vanlige RCA-innganger, en balansert XLR og en platespillerinngang (kun MM). 

I menyen kan du navne disse inngangene slik du selv ønsker. Du får også bass og diskant-kontroll, og du får også en subwoofer-utgang hvis høyttalerne dine noen gang skulle behøve litt hjelp på de aller dypeste frekvensene. Utgangen er fullrange - altså uten noen form for filtrering. Dette må gjøres i subwooferen. 

Transistorene eleminerer behovet for oppvarming før du begynner å spille, og MA252 skal være klare til å spille i det øyeblikket den blir slått på. 

MA252 Side.jpgOgså MA252 har nå fått McIntosh sin egen "Power Guard".  Den kontrollerer utgangssignalet og fanger opp ethvert tegn på klipping og forvrengning på utgangen, og gjør små sanntid-justeringer på inngangssignalet for at du ikke skal ødelegge høyttalerne dine. En kul feature. Når power guard er i funksjon vil to av rørene i front begynne å gløde orange, men når forsterkeren går tilbake til vanlig drift, vil de igjen gløde med sin vanlige grønne farge.  

MA252 har også en hodetelefon-forsterker av høy kvalitet. 

Prisen i USA ser ut til å bli $3500.- Med moms og forskjellig i Norge betyr kanskje det rundt NKr 40.000.-  

Forsterkeren forventes å komme på markedet før jul. 

Mer info: www.nebyhifi.no