Monitor Audio har med sin eksisterende Platinum-serie satt et kvalitetsnivå som er imponerende, men de har benyttet pandemien godt og lanserer nå sin nye Platinum 3G-serie. Det betyr tredje generasjon av disse imponerende høyttalerne. Målet er som vanlig enda bedre lytteoplevelse, og en mer presis og naturtro lyd.
Serien bygger på produsentens visjon om å bringe lytteren enda nærmere den perfekte lyden. Det høres fint ut, men det er ingen enkel oppgave å oppgradere den allerede meget vellykkede Platinum-serien. Monitor Audio har da også gått temmelig grundig til verks og har oppgradert samtlige elementer, delefilter og kabinett. 

Platinum Series 3G består nå av fire premiummodeller designet for å tilfredsstille både tokanals eller flerkanals hjemmekinosystemkonfigurasjoner. Serien består av stativhøyttaleren Platinum 100 3G, den mellomstore gulvhøyttaleren Platinum 200 3G og flaggskipet - den kraftige gulvstående modellen Platinum 300 3G. I tillegg kommer senterhøyttaleren Platinum 250 3G-senterkanalen for alle som ønsker å bygge ut til flerkanalslyd eller hjemmekino. 

Nye elementer

Alle modellene i Platinum Series 3G har det nye 3. generasjon Micro Pleated Diaphragm (MPD III) diskantelementet. Det er laget av Monitor Audios akustiske ingeniører og ble utviklet da de skapte den svært spesielle Concept 50, som noen kanskje husker fra vår reportasje fra Highend i München. MPD III, som benyttes i alle Platinum-modellene, reduserer forvrengning og flater ut frekvensresponsen, mens en presis waveguide øker kontrollen på direktiviteten, noe som forbedrer både lydbilde og følsomhet. Ifølge produsenten skal dette føre til en større, klarere og mer konsistent lyd, slik at Platinum Series 3G kan skape den ultimate "oppslukende" opplevelsen. 

De nye RDT III-membranene brukes også på alle Platinum Series 3G mellomtone- og bassdrivere. Denne er en sandwich med tre forskjellige lags. En Nomex honningkakekjerne er klemt mellom et lag ultratynt og ultrastivt C-CAM (keramisk belagt aluminium) og et dobbelt lag av karbonfiber, som er bundet 90 grader til hverandre for enda større styrke. MA_Platinum_200_Key_White.jpgDette er superlett, men likevel supersterk. Det gjør at RDT III-kjeglen fungerer som et perfekt stempel i sitt arbeidsområde, og når den kobles til det oppgraderte opphenget gjør det at Platinum Series 3G kan skryte av den laveste forvrengningen av noen høyttaler i Monitor Audios historie. Bassenes svingspoler er også blitt større for å tåle mer volum og større effekt, men elementet skal også være mer lineært og presist. 

Mellomtone-elementet som brukes på Platinum 200 3G- og Platinum 300 3G-modellene, har flere forbedringer som bidrar til å skape en jevnere overgang over hele efrekvensområdet, og leverer en mer konsistent overgang til MPD III-diskanthøyttaleren. Det også er større kraftigere Neodymium-magneter, et nytt motorsystem, en underhengt kantviklet talespole og forbedret strømhåndtering.  I tillegg reduserer et eget mellomtonekabinett interne stående bølger, noe som gir mye bedre generell klarhet i mellomtonen, og gjør vokal og små detaljer mer presise og naturtro.

Oppgradert design

Når elementene forandres, må også delefilteret forandres for å oppnå perfekte overganger i både frekvens og fase. Crossover og drivere har blitt møysommelig konstruert med state-of-the-art virtuell simulering og prototyping-teknikker. Mange ble nøye utprøvd for å sikre at de ferdige delefilterne er perfekt tilpasset den totale akustiske systemdesignen. 
Platinum Series 3G tilbyr også et luksuriøst utseende med tre forskjelige finisher: Piano Ebony, Piano Black og Pure White Satin. Den buede frontprofilen reduserer diffraksjonen, samtidig som den ser elegant ut, og det samme gjør de nye aluminiumsrammene, som under overflaten har strekkstag som fester driverne til kabinettet, og skaper et kabinett som er meget stivt og vibrasjonsfritt.

Priser:

Platinum 300 3G – kr 149 990.- (par)
Platinum 200 3G – kr 119 990.- (par)
Platinum 100 3G – kr 59 990.- (par)
Platinum C250 3G – kr 49 990.- (stk)

Forhandler: Soundgarden AS