Nå som flere og flere produsenter dropper minijack-utgang på sine smarttelefoner ( Apple er definitivt ikke de siste)  må man enten strømme over blåtann eller kople til direkte på produsentens lade/signalport. Dette har Monster tatt hensyn til på sine Element-serie produkter.
Primært vil sannsynligivs Monster Elements hodetelefonene bli brukt med trådløs overføring av musikk over blåtann, og her vil et fullt oppladet batteri gi deg spilletid på ca. 20 timer i strekk, og ladetid fra tomt til fullt batteri er ca. 2 timer. Og husk at dette også kan gjøres fra en PowerBank. Det går jo alle med i lomma for tiden. 
Monster_elements_Folding.pngMed Monster Elements har de benyttet de erfaringene Monster gjorde med 24K modellene og deres profesjonelle DJ hodetelefoner. Elements OverEar har derfor en svingbar funksjon på øreklokkene som gjør at du kan svinge den ene klokken vekk fra øret, og igjen høre hva folk sier til deg. Monster lover bærekomforten  i topp klasse takket være gode materialer på øreputene og under den ergonomiske hodebøylen. Musikkgjengivelsen meldes å være ren, kraftfull, detaljert og engasjerende. Man kan også velge mellom to lydprofiler på gjengivelsen  "Natural" og "Club". Sistnevnte skal ha litt mer pondus i gjengivelsen.
Monster Elements blir levert med en beskyttende hodetelefonbag. Her finner man også vedlagt to kabler. En kabel har ControlTalk Universal minijack-minijack og en kabel med micro USB til Micro USB kabel for ladeformål og Digital Direct oppkopling. I esken finnes også en USB til micro USB adapter for enkel oppkopling mot porter som kan lade hodetelefonen. En adapter fra minijack til jack er også vedlagt.
Monster Elements kommer i 3 farger, men i Norge vil det være modellen i matt sort som det satses på - foreløpig.