Det er ikke hver dag det kommer nye ting fra fabrikken i Salisbury, men nå kommer Naim med den enheten som mange nok har ønsket seg til et par gode effektforsterkere eller aktive høyttalere. NAIM Uniti Atom HE ( Headphone edition ). 

Naim leverer en sofistikert Naim DAC/streamer med alt av strømmetjenester, en balansert hodetelefonforsterker og en pre-amp med balansert XLR variabel ut. Og helt nytt er det at Naim for første gang siden Statement, leverer balansert ut fra forforsterkeren i tillegg til single-ended. Dette gjør Uniti Atom HE til en komplett forforsterkerløsning med innebygget streamer for alle slags power-amper. Et ekte kinderegg, faktisk.  Atom HE vil som resten av Unitiserien strømme Spotify, TIDAL, Qobuz, Roon, UPnP, internettradio eller tredjeparts lydkilder via Bluetooth, Chromecast eller airPlay 2.Naim Audio Unity HE.jpg

Atom HE er laget for å kunne forsterke de aller mest krevende premium hodetelefonene i markedet, samtidig er det et helt strømmesystem på egenhånd. Vanligvis er gode hodetelefonforsterkere kun supplert med en god DAC. Med Uniti Atom HE får man også kilden levert, det er ikke behov for en PC eller streamingbridge for å levere signalet. Sett deg hvor som helst i huset og strøm trådløst direkte til hodetelefonene med meget høy ytelse.

Nytt trafo- og kretsdesign

For å utnytte potensialet som hodetelefonforsterker til det ypperste, har Naim gått løs på selve trafodesignet for å matche formålet. En ny diskret transistorkrets sørger for å levere maksimal ytelse med balansert drift til high-end hodetelefoner. De dedikerte kondensatorbankene for head-amp, streamer og pre-amp, sørger for maksimal separasjon mellom de ulike delene og gir dermed minimal interferens. Naim ønsker som vanlig å maksimere lydkvaliteten i forhold til formål, design, plass og budsjett.

Oppsummert: Kraftig og custombygget lineært power-supply designet for bruk til hodetelefonforsterker/streamer. Store kondensatorbanker, egne banker dedikert til DAC, head-amp og pre. Sofistikert separasjon mellom strømforsyning, digital og analogdel. Ekstra mekanisk avkobling - også på strøminntaket. Anodisert aluminium finish. Håndbygget i England!

Streameren

DAC/streameren har Burr-Brown DAC-chip med Naims custom filterdesign og klokke. SHARC DSP med 40bit floating, 16x oversampling. LVDS signalgang. Strømming opp til 24/384khz og DSD128 native innhold. Spotify, TIDAL, Qobuz, Roon, UPnP, internettradio eller tredjeparts lydkilder via Bluetooth, Chromecast eller airPlay 2.Multiromsmodus/party mode med andre Naim, Roon, airPlay 2 eller Chromecastprodukter.Naim Audio Uniti Atom HE.jpg
Ellers opplyses det at den nye streamingmodulen til Naim er fremtidsrettet og har masser av minne og prosessorkraft. Den integrerer sømløst i multiromsmodus med Naims Mu-so første og andre generasjon, samt Naims egne nettverkspillere eller via tredjepartsprotokoller som Roon RAAT, Chromecast eller airPlay. For størst mulig presisjon avleveres nå signalet fra streamingmodulen med eget separat klokkesignal for minimal jitter. Differensiell signalgang med lav spenning (LVDS), blir brukt for å minimere interferens, noe som er essensielt med de mange analoge komponentene på innsiden av Uniti-produktene.

Forforsterkeren 

Naim har benyttet en vektet dual mode volumkontroll med teknologi fra Naims Statement S1 pre, og har analoge potentiometere. Av tilkobling kan du finne 1 ekstra analog (RCA) og 2 optiske (24/96), 1 coax RCA (24/192, DoP 64Fs), 2x USB-A for avspilling fra lagringsenheter.

Hodetelefonforsterkeren

Her er det verdt å merke seg en high-end balansert klasse-A hodetelefonforsterker på1,5 watt RMS, en helt ny diskret transistorkrets. Mulighet for A/B push/pull til ekstremt tungdrevne hodetelefoner (og ekstreme lydtrykk). 4,4 mm Pentaconn (balansert), 4pin XLR (balansert) og 6,3 mm jack (ubalansert) ut. Enkel styring av pre-out versus hodetelefonutgang med egen hodetelefonknapp.

Veil. 29.995,-

Atom HE streamer/pre er leveringsklar i løpet av forsommeren 2021.