En receiver i denne klassen skal selvsagt være godt utstyrt. Det har åpenbart Onkyo tatt seriøst og pakket inn en imponerende liste over utstyr og muligheter. Maskinen er THX-Ultra sertifisert, støtter 4k HDR, Har Dolby vision, er IMAX-forbedret, spiller selvsagt både DTS:X og Dolby Atmos og har Accu EQ romkorreksjon. I tillegg får du innebygget Google Assistent, Chromecast, Alexa, støtte for Sonon slik at du kan koble den opp med et eksisterende Sonos-system, Play-Fi, Roon, Spotify, Tidal og Deezer. Listen er altså forholdsvis omfattende, og brukerveiledning likeså. 

Forsterkerne er det 11 stykker av på innsiden og de er oppgitt til å yte 260watt per kanal. Selv om det er watt som er målt i en relativt romslig standard gir det håp om at denne modellen er kraftigere og mer dynamisk enn de tidligere modellene fra Onkyo. Selv om vi nok egentlig snakker om 11 x 150 watt eller noe i nærheten når alle kanalene drives samtidig er de likevel ganske imponerende. De innebygde digitalkonverterne er litt forskjellige avhengig av hvilken utgang de skal benyttes. Onkyo har tydelig tenkt på at denne også skal spille musikk og har en AKM 32bit/768kHz stereo-DAC til frontene, mens jobben på de resterende 9 kanalene gjøres med en 24bit/384kHz DAC - også fra AKM. 

Det er selvsagt alt av oppdaterte muligheter for videostøtte og selvsagt også for lyd. Listen er lang og imponerende og du kan være helt trygg på at Onkyo TX-RZ 3400 har alt du behøver. Vi er jo allerede på et nivå hvor det å telle HDMI-porter ikke lenger er så interessant. Hvem har 6-7 videokilder de gjerne skulle koblet til?  

Pris: 30.998.-  

Mer info www.onkyo.com