TEKST OG FOTO: STÅLE WINTERKJÆR

Vi bringer her de første bildene av det du kan se og høre på messen. 

Hamrammr-07438.jpg

Stereo+ har vært imponert over hjemmekino-høyttalerne Hamrammr, men fungerer de også til musikk i stereo. Det får du vite hvis du lytter på Bjørn Erik Forbergs Immersiv 12-høyttalere med kombinert mellombass og diskant i et koaksialelement. De spiller bare ned til 60 Hz, og dermed trenger man Hamrammr 15 tommer subwoofer – eller kanskje ti stykker. For dere som aldri har hørt en bassvegg vil dere bli sjokkert.

Fyne Vintage-07371.jpg

I den helt andre enden av skalaen finner vi Fyne Vintage Five med fem tommer koaksialelement. Utrolig liten og sjarmerende, men ikke la deg lure av utseendet. Denne høyttaleren kan rocke. Pris er ikke bestemt.

Spec lavpris-07444.jpg

SPEC stiller med sin billigste integrerte forsterker noensinne, men RSA-BW7EX koster likevel 50 000 kroner.

Millionkabler fra Ansuz-07418.jpgAnsuz vil nok skape debatt med sine nye kabler. Høyttalerkablene til deres nye referanseserie Gold Signature koster nemlig tett på en million kroner. Som navnet tilsier dreier det seg om gullkabler. Ikke rent gull, men blandet med en kombinasjon av sølv og kobber. Om det har innvirkning på lyden kan du selv høre i løpet av helgen i lytterommet til Ansuz, Børresen og Aavik. Der spiller de på Børresen X6 som koster en fjerdedel av høyttalerkablene.

Marten sammensatt-.jpg

Hvis det ikke er dyrt nok er det bare å gå til rommet hvor Mala Audio viser frem Marten Coltrane Momento 2 i en spesiell utgave til 4 millioner kr. Forvent ekstrem dynamikk, kjellerdyp bass og en oppløsning fra diamantdiskanter som må oppleves.

Hegel første forsterker-07465.jpg

Hegel feirer 25 års jubileum og har laget et lite museum av sine forsterkere. Spesielt morsomt er at de har funnet en særdeles slitt utgave av den aller første forsterkeren, FK250. Som navnet tilsier yter den 2x250 watt og var beregnet på proff-markedet. Suksessen Bent Holter opplevde med denne var ikke åpenbar. Bare fire er laget og to av de brukes fortsatt i dag.

Epos ES14N-07380.jpg

Den gamle, engelske høyttalerkjempen Epos er tilbake med en total redesignet versjon av den legendariske ES-14N. En toveis høyttaler som koster i underkant av 50 000 kr. Den kjente høyttalerkonstruktører, Karl Heinz Fink, har kjøpt Epos og vil være på Oslo HiFi Show for å presentere høyttaleren.