4K på et fysisk format har vært en snakkis lenge, og det var nok flere enn oss som begynte å bli smått engstelige for at det skulle renne ut i sanden på grunn av synkende salgstall for de fysiske formatene. Netflix har jo 4K, så hvorfor bry seg med et fysisk format? Vel, det handler om mer enn bare ren oppløsning. Det handler også om båndbredde og datamengder som ikke er egnet for streaming. Dolby Atmos og andre 3D lydformater er selvsagt også med og skal gjøre 4K til en enorm opplevelse. 

Den første modellen på markedet kommer fra Panasonic. Den heter DMP-UB900. Her får man en spiller som på videosiden støtter både HDR og Rec.2020 i tillegg til 4K oppløsningen. For å være sikre på kompatibilitet er UB900 utstyrt med 2 HDMI-utganger slik at man kan skille video og lydsignalene. Dette er praktisk om din receiver ikke støtter 4K og HDCP 2.2. Den er også utstyrt med en 7.1 analogutganger for  de som sverger til det. Spilleren kan selvsagt også brukes til å spille av dagens Blu-ray plater, bare ås det er sagt. Om den støtter DVD vet vi ikke, men det regner vi med.

Panasonic har også lagt til rette for innebygd støtte for 4K streaming. Netflix er vel bankers, men her er det åpning for noen overraskelser.

Mer info om nye skjermer fra Panasonic her!