Perlisten har på meget kort tid satt sine produkter ettertrykkelig på hifi-kartet, og det hagler med gode tester og utmerkelser. Blant annet fikk de fem modellene i S-serien en velfortjent EISA-Award for 2022-2023. 

S-serien har ekstremt velbygde kabinetter og elementer, men det som virkelig skiller dem fra konkurrentene er en helt spesiell diskant/mellomtone-enhet som Perlisten kaller DPC (Directivity Pattern Control array) som er en samling av en beryllium diskant, og to mellomtoner med kullfiber-membraner (karbon). DSF1455-400x516.jpgDenne er laget for å gi et mer presist lydbilde med bedre holografi og fokus på instrumentene - og det virker. Denne spesielle diskanten finner du igjen i hele serien. Fra den store gulvhøyttaleren S7t og ned til den imponerende stativmodellen S4b. S7t er også verdens første høyttaler som er THX Dominus-sertifisert. Noe som garanterer høy evne til å tåle volum og dynamikk uten å kompimere eller forvrenge musikksignalet. For hjemmekinofolket finnes det også en senterkanal og surroundhøyttalere med samme DPC-driver. 

En helt ny måte å tenke mellomtone/diskant

DPC-driveren gir høyttalerne i serien imponerende detaljer, flott oppløsning, og lydbildet er stort, presist og imponerende tredimensjonalt. Bassen leveres av avanserte, egenutviklede elementer som vi har hørt en rekke ganger og som er presise, kjappe og kontrollerte, men som samtidig leverer renhet og en dynamikk på meget høyt nivå. Noe de besøkende på Oslo HiFi Show den 11.-12. mars kunne oppleve ved selvsyn. Selv i ganske små rom spilte det imponerende presist. 

Blir S-serien for drøy for lommeboka finnes det også en R-serie med nesten like imponerende høyttalere som koster omtrent halvparten, og både S og R-serien har et godt utvalg med imponerende subwoofere som avgjort fortjener å lyttes til. Forsterkerne er gode og elementene akkurat som overkonstruerte som man forventer seg fra en highend subwoofer.  

Noen priseksempler: 
S7t gulvstående: 219 000.- per par. 
S4B stativhøyttaler: 95 000.- per par. 
R7t gulstående: 119 000.- per par
R4B stativhøyttaler: 59 800.- per par. 

Lanserte også AVM 

AVM Amplifier.jpgAVM er et tysk kvalitetsmerke som startet opp for mer enn 30 år siden og siden den gang satt et solid avtrykk i hifi-verdenen med sine konstruksjoner. De strekker seg fra integrete streaming-forsterkere til separate komponenter i den aller øverste klassen, og fra helt fornuftige priser på de enklere komponentene til komponenter hvor både pris og ytelse forteller at de hører hjemme i highend-segmentet. Det ser flott og skikkelig ut, og tester ute i den store hifi-verdenen tyder sterkt på at de også låter fortreffelig. 
På messen ble et antall komponenter fra AVM demonstrert på både gulv og stativhøyttalere, men også på Perlistens innbygningshøyttalere - noe som virket som en god match lydmessig. 
Vi kommer selvsagt tilbake med tester av disse produktene nå som de er blitt lett tilgjengelige i Norge.  

Kontakt Audiocenteret for mer informasjon: www.audiocenteret.com