Forsterkerne er som ventet deres egne Direct Energy HD-forsterkere, en variant av klasse D, som så vidt vi har kunne sjekke er analoge forsterkere med høy effektivitet og altså ikke digitale slik de ofte omtales som. De kommer med DTS:X og Dolby Atmos, MCACC Pro romkorreksjon. Romkorreksjonen skal korrigere for det meste av ugang som rommet ditt kan gjøre med lyden. Dette skjer ved å både teste fase, refleksjoner og stående bøler som opptraer i rommet. I tillegg er det lagt inn støtte for 4K/60P/4:4:4/24bit video, HDR (High Dynamic Range) og HDCP 2.2. Fungerer dette enda bedre enn forrige generasjons forsterkere har vi noe å glede oss til, og erfaringen vi har med receiverne som har vært innom AirStudios i London for spesial-tuning gir håp om meget gode ytelser. 

SC-LX89-K rearpanel.jpgDirect Energy HD forsterkere

Pioneer har vist at de kan lage forsterker i klasse-D som låter bra, selv om hifi-entusiastene fortsatt er en smule skeptiske. Uansett gir de forsterkerne høy effektivitet og de produserer særdeles lite varme - noe som kan være greit om de skal bygges inn i skap eller lukkede rack. Det burde være nok effekt til det meste, men det er forskell på de forskjellige receiverne i toppserien. SC-LX89 er oppgitt til 9x95Watt, SC-LX79 til 9x90Watt og SC-LX59 til 9x85Watt. Dette er den effekten du får ut med samtlige kanaler drevet samtidig. Oppgivelsen i kun to kanaler er selvsagt mye høyere, men en forsterker som dytter ut 850Watt totalt, slik som SC-LX89 gjør at det blir mer enn nok lyd i hjemmekinoen. 

Pioneer lover at lyden er uten kompromisser

Det er sikkert en overdrivelse, men det er likevel imponerende hva Pioneer har bygget inn i disse receiverne. Relativt store strømforsyninger, gode komponenter, spesielt gode komponenter og op-amper i forforsterkeren (NJM4585) og gode DAC-er ( SABRE32 Ultra DAC fra ESS) gir god oppløsing og godt signal til støyforhold. 

Prisene: 

SC-LX59: 14.998.- 

SC-LX79: 19.998.- 

SC-LX89: 25.998.- 

Lansering i løpet av kort tid. 

www.pioneer.no