Nå må det ikke absolutt være en platespiller som er kilden. Det kan godt være en Sonos multirom-enhet, en PC/Mac, en CD-spiller eller nettbrettet ditt, men det er viktig å være klar over at den lydkvaliteten kilden din eventuelt skulle mangle, aldri vil være mulig å kompensere for med andre komponenter. Uansett hvor flink man måtte være til å sette sammen høyttalere og forsterkere som spiller godt sammen. Skitt inn er alltid skitt ut! 
  
Platespillere er populært
Det selges et imponerende antall platespillere for tiden, men det gjelder å ikke ta helt av. Jeg husker Garrard som på et tidspunkt solgte 2 millioner platespillere i året, og det kom altså i tillegg til alle de andre fabrikkene. Pro-Ject selger opp mot 140000 platespillere i året, og med tanke på hva de etter hvert koster i snitt, er dette mer enn imponerende. 

Få kontroll på resonanser og vibrasjoner
Uten å dra i gang diskusjonen om hva som er best av en CD-spiller og en platespiller, må jeg innrømme at det å høre på LP-plater er hyggelig, avslappende og avstressende. En god innspilling på plate virker rikere, mer naturlig og mer lettflytende. Så har man selvsagt også platespillerens innebygde problemer å ta hensyn til. Du kan som regel ikke ha en stående på en vanlig benk, da den nesten uten unntak vil fange opp alt som er av resonanser fra underlaget og sende det direkte til høyttalerne dine. 
Sett platespilleren på et fast underlag, og gjerne et stativ på veggen. Så slipper du de aller fleste problemene. 

_MG_9756.JPG1 xpression Carbon Classic
Denne spilleren er utstyrt med et ganske lekkert chassis, karbon-armen som både ser stilig og ganske så high-tech ut, og en tallerken i aluminium. Pickup-en kommer fra Ortofon og heter 2M Silver. For alle som er ukjente med platespillere, er denne ferdig montert og satt opp fra fabrikk.  
  
Det låter flott
Det er imponerende mye informasjon denne spilleren klarer å hente ut fra rillene, og lyden er nøytral, balansert, fargerik og homogen. Den er også ganske dynamisk, og med Yello sin Oh Yeah over høyttalerne får den også en god anledning til å vise frem den glimrende bassen. Bassen er ganske tørr, kontrollert og dyp, og selv om det låter litt mykere og annerledes enn tilsvarende spor på CD må jeg si jeg at jeg liker det minst like godt. Det låter analogt, rett og slett. 
For å få enda litt mer hifi-snacks å kose meg med setter jeg på Scritti Politti sin Cupid and Psyche. Det låter friskt og engasjerende, og ikke minst stødig. 
Det graves dypt i rillene og det hentes frem masse deilige detaljer i både diskant og mellomtone. Bassen er stødig med god tonalitet, og jeg finner dette veldig musikalsk, godt strukturert og ytterst troverdig. 

Konklusjon 
Dette er en fabelaktig lydkilde til prisen, og den passer utmerket til alt fra mindre anlegg i budsjettklassen, til middels dyre stereoanlegg med mer kresen elektronikk og høyttalere. Det som imponerer mest er roen, kontrollen og det rytmiske fundamentet. Sterkt anbefalt!