Og det er ikke bare HMV som melder om rekord-salg av platespillere. Også Amazon bekrefter den åpenbare trenden i markedet. Bransjetalsmenn i England tror i tillegg på et platesalg som vil passere mer enn to millioner enheter i løpet av 2016. Det er hele 10 ganger mer enn det som ble solgt i 2007 da platesalget var på sitt aller laveste.  

I USA I november var platesalget det høyeste på 26 år, og der begynte også den store supermarkedkjeden Tesco å selge vinyl i September. Etterspørselen ser med andre ord ut til å vokse. 

Plater som selger spesielt godt er Arctic Monkeys "AM", Radioheads "King Of Limbs" og nærmest som forventet: Pink Floyds nærmest evige klassiker "Dark Side Of The Moon". Den blir vi visst aldri lei, og kjøper den på nytt i stadig nye formater. 

Det skal bli særdeles interessant å se om veksten i platesalget stadig vil øke. For alle som holder på med Hi-Fi, som selgere, importørere eller hobbyister, er det knapt noe annet som kan øke interessen for lyd og lydprodukter i samme grad. Rekrutteringen kommer aldri fra Bluetooth-høyttalere og annet portabelt utstyr, men fra ethvert hifi-produkt som får lov til å stå i stua. Og nå er det altså bedre og bedre plass til platespilleren.