PMC er kjent for sin transmisjonslinje i bassområdet (advanced transmission line - ATL). Det gir dypere bass i kompakte høyttalere og ser vi litt på de tekniske dataene som PMC oppgir på sine nye høyttalere skal den svært kompakte Prodigy 5 levere bass ned til imponerende 35Hz. Det er svært imponerende til å være en så kompakt høyttaler. Prodigy 1 skal spille bass ned til 50Hz - og det fra en størrelse på kun 32x16x23cm (HxBxD). 

For å gjøre det enkelt har begge høyttalerne i Prodigy 1 og 5 de samme elementene. Det sitter en 27mm stor diskant med soft-dome membran i toppen, og de kompletteres av en 13cm bass (som også er brukt på CI-serien) med lang slaglengde som sitter i den omtalte ATL transmisjonslinjen. (se bildet). ATL.pngDelefrekvensen på begge høyttalerne er 1,7kHz. Prodigy-høyttalerne leveres kun i finishen Silk Black, men det er vanskelig å se for seg at PMC stopper der. Vi tenker at hvis denne serien får god mottakelse, skal vi ikke helt se bort fra at det kommer flere og større høyttalere med Prodigy-navnet. PMC lover den samme detaljert lyden i begge modellene, og en ærlig og åpen gjengivelse i typisk PMC-tradisjon. 

PMC Prodigy 5

PMC Prodigy 5 er en kompakt gulvstående høyttaler med veldig lite fotavtrykk. Den tar ikke mer plass enn et par kompakthøyttalere på stativer og er tenkt å stå i små til middels store rom. De skal likevel klare å formidle studiolyden fra PMC sine studiomonitorer, og er oppgitt til å kunne levere lydtrykk på over 120dB. Det er svært imponerende når følsomheten er såpass nøktern som 87,5dB. Den effektive lengden på transmisjonslinjen er 1,96 meter og de anbefales med forsterkere helt opp til 250watt. 

PMC Prodigy 1

Det er knapt mulig å tenke seg at en transmisjonslinje-høyttaler kan bli særlig mindre enn Prodigy 1. Likevel oppgis det at ATL-en er 1,9 meter lang. Følsomheten på denne høyttaleren er også 87,5dB og selv om bassen ikke går like dypt som på sine større brødre Prodigy 5, er det ikke snakk om en slankere og skrinnere bass. PMC lover at dette skal låte rikt, dynamisk og fyldig - og høyt for den som absolutt vil. 

Prisen ser ut til å bli hyggelige, Prodigy 1 er priset til 1250 Pund, mens prisen på Prodigy 5 er satt til 1995 Pund. Det gir i hvert fall en indikasjon på hva de vil koste i Norge. 

Importør: Norsk Audio Teknikk AS