Pro-Ject sier ofte at de er mer opptatt av å selge produkter til musikkelskere enn audiofile. Da er det viktig å ha et produkt som er enkelt å bruke, som alltid virker og som er enkelt å sette opp. Det er tanken bak "The Classic" som kommer til Norge nærmere sommeren, og som er laget med inspirasjon fra Pro-Jects platespiller Debut. For å få en enkel "plug&play-spiller" som til å låte bedre enn alle tidligere konstruksjoner er det benyttet et dempemateriale som heter PTE ( Thermo Plastic Elastomers )  som isolerer arm og platetallerken fra motor og underchassis på en meget effektiv måte. 

Platetallerkenen var neste punkt på listen over forbedringer. De støpte tallerknene var tunge, noe som selvsagt er bra hvis man vil holde konstant hastighet og lav "wow and flutter", men de hadde en tendens til å ringe. Noe som igjen førte til en farging av lyden. Tallerkenen er frest ut av en spesiell aluminiums-legering, og det er igjen benyttet TPE dempingsmaterialer. Undertallerken er slik den var på Debut. Av stål, messing og med teflonbelagt bæring. ( saken fortsetter under bildet ). 

Classic_konstruksjon.png

 

Armen er rett, og er en kombinasjon av aluminium og karbon-fiber. Et rett rør i aluminium er dekket av karbonfibre, aluminium for bedre demping av resonanser og karbon for økt stivhet.  

The Classic kan kjøpes uten pickup, men kan også leveres med en Ortofon 2M Silver, som du faktisk kun betaler noen hundrelapper for hvis du velger denne løsningen. Noe som må være en av de beste pickup-kjøpene du kan gjøre i 2016. 

Pris uten pickup: 10.490.-  

Pris med pickup: 10.990.-  

Mer info: 
Produsent: www.project-audio.com 
Importør:  www.akustikk.no