FR-30 ser spennende ut med sitt ganske modige og moderne design, men det er også mye som interesserer oss på innsiden. Selve kabinettet er slankt og høyreist og er en ekte 3-veis høyttaler med solide bassegenskaper, og som i tillegg til de 4 åttetommers bassene også har passive elementer til å hjelpe til helt nederst i bassen. I det øvre kabinetet sitter det en 2x3tommer planardiskant med Teonex-membran og en stor 10 tommers planarmellomtone. 
De 10 tommers passive elementene er montert på siden av kabinettet på begge sider, og det er fire stykker av dem i hvert kabinett. Det gir høyttaleren en bassrespons på under 30Hz (-6dB) og det loves en meget stram og kontrollert bass.  ps audio single white.jpg

Delfrekvensene er lagt på 400 og 2500Hz, og det oppgis en effektivitet på 88dB. PS Audio anbefaler forsterkere opp til 600watt, og da tenker jeg det blir høyt nok for de fleste. Impedansen er satt til 4ohm, men høyttalerens minimumsimpedanse er ikke lavere enn 3,2ohm. Det er en svært overkommelig belastning for de fleste forsterkere som passer til høyttalere i denne klassen. 

Høyttaleren måler hele 150cm i høyden, men er kun 40cm bred målt ved foten av høyttaleren. Selve kabinettets bredde er kun 25cm, mens dybden er nesten 66cm. Høyttalerne veier rett over 100Kg per høyttaler, noe som åpenbart betyr at dette er skikkelig laget med tykke MDF-plater, solide avstivninger og tunge magneter. Frontbaffelen er støpt i glassfiber/kompositt og er godt dempet og meget stiv. Kabinettet kan fås i hvitt eller i "charcoal grey". Vi har ikke noen informasjon om den kan skaffes i andre farger, men det kommer kanskje etter hvert. 

Begge diskantene er såkale push-pull planar magnetic-elementer og her er det en kraftig neodymium-motor som driver den ultralette Teonox-membranen. Hver av bassene har en magnet på 6kilo og har en unik konstruksjon for å få en så lineær motorkraft som mulig. I tillegg brukes det to faraday-ringer som gir lavere forvrengning og større båndbredde. De passive bassene gjør ikke først og fremst en jobb for å trekke høyttaleren så langt ned i frekvens som mulig, men for å få bedre og flatere bassrespons uten den kompresjonen og forvrengningen som skjer i en bassport. 

Høyttaleren står selvsagt også på solide føtter som også har fått nøye tilpassede messingspikes. 

Prisen er satt til 369 000.- og forhandles av www.malaaudio.no