Qobuz ble startet opp allerede i 2007, men dekked da kun Storbrittania, Nederland, Tyskland, Italia og Spania, og kom ikke i gang i USA før 2019. De som kjenner Tidal eller Spotify vet hva de går til når det gjelder innhold, men det er litt forskjell i hvilke formater det strømmes musikk i.
Tidal har gjort mye ut av sitt MQA-økosystem, hvor de påstår at de sender ut et vanlig 16bit/44,1kHz signal som blir pakket ut til en høyoppløst musikkfil. For å få til det kreves det MQA-kompatibel elektronikk. Du kan få MQA-signalet analogt ut fra en streamer på flere måter. Den analoge er den enkleste. Altså å gjøre digitalkonverteringen i spilleren. Den andre varianten er å gjøre den første oppakningen i spilleren og så sende signalet digital til en MQA-kompatibel DAC. 
Spotify er litt enklere. De sender (foreløpig) kun ut komprimerte formater, og de kan du spille av på absolutt alt. Det Spotify utmerker seg på er imidlertid brukergrensesnittet som er veldig bra og brukervennlig. 

Endelig Qobuz

Der Qobus skiller seg fra de andre, er at de tilbyr musikk med inntil 24bit/192kHz oppløsning. Det gjør de helt uten at du må kjøpe deg inn i det etter hvert ganske omfattende økosystemet til MQA, og styre innkjøpene dine av elektronikk etter hva som er kompatibelt. Qobuz kan du stort sett spille av på alt, både analogt og digitalt, og du kan koble deg videre til en hvilken som helst digitalkonverter (DAC) uten å tenke på kompabilitet. 
Qobuz har også en meget oversiktlig og brukervennlig programvare, men det kan være at du vil oppdage at de tre meste aktuelle strømmetjenestene ikke har nøyaktig den samme musikken. Det kan derfor hende at du vil savne noe av favorittmusikken din. 
Du kan laste ned muskken din å spille den offline, men du kan også kjøpe musikk, laste den ned og eie den for evig og alltid. (Bare husk å ta backup av og til!)

Tjenesten koster fra 149.- kroner per måned, men da får du "kun" vanlig, og helt ukomprimert CD-oppløsningen (Flac 16bit/44,1kHz), selv om du kan velge å spille av lavere oppløsninger for eksempel når du er ute og rusler med mobiltelefonen din for å spare data. 
Fra 199.- kroner per måned kan du strømme musikk med oppløsning på hele 24bit/192kHz og det er det mange som har ventet på lenge - hvis vi skal tro brukerne på forumet vårt. 

Det er litt diskusjoner om hva som faktisk låter best av Tidal og Qobuz, men det akter vi selvsagt å finne ut. Abonnementet er allerede i boks!

Mer info her: www.qobuz.com

Oppdatering: Les vår artikkel om Qobuz vs Tidal her: https://joom.ag/f14I/p14