Sigberg Audio har foreløpig produsent to subwoofere som kan plasseres inntil eller nær veggen. De har vi tidligere testet med stort hell. Såpass gode er de, at vi ga dem en skikkelig tommel opp da vi testet dem. Subwooferne er en ti-tommer og en tolv-tommer, og spiller både dypt og svært stramt og kontrollert. I tillegg var de veldig enkle å integrere med et par gode satellitt-høyttalere. Sigberg Audio Par hvite .jpg

Nå er Sigberg Audio i gang igjen, og har laget en smart, lukket og aktiv satellitt-høyttaler med 2 elementer. Det øverste er et coax-element og det nederste er en ren bass/mellomtone som i denne konstruksjonen gjør en viktig jobb med å hjelpe til i bassområdet, og dermed også å redusere utsvinget til coax-elementet. Nå er det likevel ikke noen fulltone vi snakker om med SBS.1. Dens to 5,5-tommers basser er begrenset til 80Hz, og behøver en subwoofer for å få det til å vibrere i buksebeinet. 

Subwooferen har Sigberg gitt navnet 10D, og det er snakk om en forsterker på 500Watt fra Hypex som driver 2 stk. 10-tommere. Nedre grensefrekvens er 23Hz (+/- 3dB), men du kan forvente en romrespons ned mot 18Hz. I dagens marked er kanskje ikke det så veldig spesielt, men det tok ikke så mange sekundene å høre at dette var bass av den kvaliteten vi liker i hifi-sammenheng. 

Prøvelytt

Da jeg var innom var høyttalerne fortsatt uten lakk eller finish, og verken rom eller utstyret det ble spilt på var kjent. Likevel var det lett å høre at dette systemet virker svært lovende. Lyden er presis, den er nydelig oppløst og høyttaleren henter ut utrolig mye detaljer uten å miste balansen eller bli for akademisk og kjølig. Du får servert lyden i lytteposisjon uten at det er noesom virker påtrengende og det har nok med at det er så rent, ryddig og åpent. 
Skjøten ned mot subwooferen var strøkent gjort med litt hjelp fra en liten DSPeaker-enhet. Det gjorde at jeg hele tiden hadde følelsen av å høre på et større gulvstående system. 
Holografien var nydelig, og lyden kom veldig lett og uanstrengt ut av høyttalerne. Det var rett og slett trivelig og behagelig å høre på musikk - i de fleste sjangre, må jeg nesten legge til. Balansen i systemet var på en måte som ikke fremhver enkelte typer musikk, og det gir automatisk noen plusspoeng. Allsidighet er litt undervurdert, men også viktig for å treffe et så stort publikum som mulig. sbs-bak-transparent-large.jpg

Bassen er dyyyp, og den er veldig flott kontrollert. Den er stram og presis, og absolutt ikke slik vi av og til hører bass på demonstrasjoner. Hvor mengden bass kan være imponerende, men hvor den er temmelig ullen i den nederste oktaven, og også har hørbare dynamiske begrensninger. Her leveres det også flott balanse mellom den absolutte dybden og opp til punktet der den skjøter med satellittene. Det er sjelden jeg har hørt integreringen av en subwoofer særlig bedre enn dette, og det gjelder uansett pris. Vanligvis blir man sittende å høre på bass, men her var den en godt integrert del av det totale lydbildet. Vi må selvsagt få høyttalerne inn på lytterommet før vi kan si noe definitivt, men at dette systemet har potensiale er det liten tvil om. 

Priser

Systemet er priset til nær 91.980.- hvor satellittene utgjør kr 59.990.- av totalprisen. Men med tanke på hva systemet leverer, at det er svært enkelt å plassere i stua, og at du får med det du behøver av effektforsterkere på kjøpet, plasserer dette seg i en prisklasse som er veldig attraktiv. Og så kan du selvsagt benytte en allerede eksisterende subwoofer. Det er bare å glede seg til å få dette systemet opp på testbenken. 

Mer info: Sigberg Audio