Selv om Naim snart har 50 år i hifi bransjen har de hatt til gode å bygge en egendesignet platespiller. Det har ikke manglet på gode phonosteg med forseggjorte strømforsyninger og flytende plinth. Til og med sagnomsuste tonearmer har de produser, men det er ikke før nå har laget en komplett løsning med sin egen filosofi i hele drivlinjen. Inspirert av årets lyseste og lengste dag, bærer prosjektet navnet Solstice.

Solstice er en kraftfull platespillerpakke som har alt du behøver. Den er en Naim platespiller med egen tonearm, pick-up og dedikert Naim strømforsyning og phonosteg produsert i kun 500 eksemplarer. 

Solstice NVS TT - platespiller

Naim er som alltid opptatt av å fjerne uønsket mekanisk vibrasjon. Den tunge aluminiumstallerkenen med høy masse, bæres på et ekstremt presist magnetisk lager for å unngå uønsket friksjon og bidra til presis hastighet. Egne akustiske kanaler i plinthet avleder videre uønsket energi og sørger for maksimal ytelse for både tallerken og tonearm. En selvkalibrerende motor med beltedrift foretar kontinuerlig analyse av hastigheten på tallerkenen og bidrar til å senke eventuell hasighetsvariasjon til det minimale. Alt for å oppnå den typiske Naimlyden, med sterkt fokus på rytme og timing.Naim Audio - Solstice2.jpg

Naim ARO - tonearm

Solstice leverer et ordentlig etterlengtet gjensyn med den ikoniske tonearmen Naim ARO. Naim har siden de avsluttet produksjonen av Naim ARO konstant fått forespørsler om å sette den i produksjon igjen. ARO hadde nemlig en utsøkt naturlig og livlig spillestil grunnet stivheten og det unike Uni-pivotdesignet som lot pickupen avlese maksimalt med informasjon fra platene. Originalen hadde også et så solid armrør, at det går gjetord om utfordringen britiske forhandlere gav sine kunder mens den enda var i salg. Om kundene klarte å bøye armrøret med en hånd, kunne de vinne en Naim ARO, men oppgaven var selvsagt så og si komplett umulig - til stor frustrasjon for dem som prøvde seg!

Neste generasjon Naim ARO bærer med seg egenskapene til orginalen, men med forbedrede materialer, blant annet brukes det både karbon og wolfram for økt stivhet og lavere masse. Nye ARO tilbyr enkel justering av armhøyde  (VTA) og azimuth (HTA), samt en meget presis og lineær magnetisk løsning for bias-vekt (antiskate). Den kommer med den gjenkjennelige 3-punkts innfestingen for pickuper, men støtter også to skruer for tradisjonelle varianter.

Equinox MC pick-up

NVS TT leveres sammen med en Equinox MC pick-up med avansert Microline slipning av diamanten for ekstra godt kontaktpunkt med rillene. Slipingen er computermodelert og kommer svært nært kuttehodet i form, noe som gir spesielt god presisjon på høye frekvenser og transienter. En nålearm i Boron med svært lav masse og høy stivhet sørger videre for at avlesningen bringes ultrapresist videre til motoren. Selve huset er i internt dempet anodisert aluminum og alle delene i motoren er ekstra godt festet for maksimal positiv energioverføring.

Solstice NPX TT PSU strømforsyning

Naims know how kommer virkelig til sin rett når de får bruke tid til å utvikle dedikerte strømforsyninger. Naim er nater når det kommer til strøm som vi sier her på huset og dette er det mange gode grunner til. NPX TT PSU består av to helt separate strømforsyninger, der den ene går til platespilleren og den andre sørger for presis strøm til phonosteget. Det er kritisk at disse delene er helt separert og Naim har lagt mye vekt på å få til separasjonen uten å øke antallet bokser. Designet inkorporerer Naims meget avanserte DR spenningsregulatorer, en overdimensjonert trafo og kondensatorbanker. Naim har hatt høyt fokus på mekanisk avkobling og isolasjon av elektromagnetisk interferens. Strømmen leveres som vanlig til komponentene som skal forsynes via multipinskabler, alt for maksimal kvalitet og sofistikert strømdistribusjon.Solstice back.jpg

 

Solstice NVC TT - MM/MC phonosteg

Av Naims nåværende komponenter, er Superline MC phonosteg blant noen av de råeste juvelene. Med sine mange måter å strømforsynes på, både på budsjett og med en dedikert Supercap DR, kan man dra ytelsen fra vinyl latterlig langt. Her kommer Naim med en helt ny RIAA, inspirert av Superline, men også med noen innovative nyvinninger. Solstice sitt dedikerte phonosteg er den første til å ta i bruk DR-kretser internt i kretsdesignet. Med Klasse-A forsterking og presise filterkretser, er NVC TT ekstremt støyfri og leverer utrolig lav forvregning. Det eneste du hører er lyden fra platene dine! MM og MC delen er helt separert med egne forsterkerkretser og med 16 motstands- og kapasistetsvalg. Da har man også hele 256 ulike innstillinger for MC-pick-uper. Den rene dedikerte strømmen phonosteget får levert fra NPX TT gir denne utrolige RIAAen den ekstra dytten det skal ha. Resultatet er spontan, raus og dynamisk lytteglede med tonnevis av Naims gjenkjennelige PRAT. (Pace, rythm and timing.)

Pakken inneholder Naim NVS-TT platespiller, Naim ARO karbon tonearm, Equinox MC pick-up, NPX-TT PSU, NVC-TT phonosteg, special edt. bok, spesialvinyl fra Naim Records og tilbehør, og den letter kontoen din med kr. 200.000.- hvis du ønsker deg en i stua! 

Importør: Multirom.no