Lumina er en nyutviklet høyttalerserie som produseres på Sonus Fabers fabrikk i Vicenza i Nord Italia med egenutviklete høyttaler-elementer og kabinetter i lokal håndverkstradisjon. Kombinasjonen av fantastisk lydkvalitet, elegant design og produksjon i Italia er unikt i denne prisklassen. Sonus Faber ble etablert i 1983 og er kjent for sine eksklusive high-end høyttalere i utsøkt håndverksmessig utførelse, og det må være lov til å si at de virkelig har satt spor etter seg siden starten på 80-tallet. sonus Faber Lumina.jpg

Alle modellene leveres i tre ulike finisher, wenge og valnøtt tre-front tilsvarende som for Olympica Nova og med en elegant sort piano finish. Vi antar at mæbelhåndtverket er i vanlig Sonus Faber-kvalitet. 

Naturlig lyd, naturlige materialer

Sonus Faber benytter naturlige materialer på alle høyttalerelementene. For bass og mellomtone-elementene benyttes papirmembraner fremstilt av spesialutviklet lufttørket cellulosemasse, noe vi kjenner fra andre modeller fra produsenten, og det er en god nyhet at Lumina III benytter samme mellomtone-element som på Sonetto. Kan vi få den samme gode stemme og instrument-gjengivelsen som i Sonetto? Vi har hatt flere Sonetto-modeller inne, og særlig Sonetto VIII, som nå deler mellomtone-element med Lumina, imponerte veldig. 

 Sonus Faber Lumina - interior.jpgDiskantelementet er også hentet fra Sonetto-serien hvor det benyttes en silkedome med Sonus Fabers DAD teknologi som reduserer membran-resonanser og optimaliserer elementets evne til ensartet og faseriktig spredning av musikken over et stort lytteområde. Kraftig neodynium-magnet og høy mekanisk stabilitet skal bidra til en realistisk og musikalsk formidling av de høyeste frekvensene. Det meldes om at resultatet er en veloppløst og detaljert gjengivelse kombinert med Sonus Fabers musikalske lydsignatur.

Plasseringsvennlig

Vår mening er at rimelige høyttalere må være enklere å plassere, og kreve mindre av elektronikken rundt seg enn highend-variantene. Sonus Faber har i hvert fall tenkt på at de må være plasseringsvennlige. Pressemeldingen melder om at de er enkle integrere i stuen. Noe av årsaken til det skal være at Lumina III har bassrefleksport i bunnen av kabinettet, noe som gjør at høyttaleren kan plasseres tettere inntil bakveggen enn det man er vant til. Den minste modeller i serien, Lumina I, skal trives like godt i bokhyllen som på TV-benken.

Priser:

Lumina I, bokhylle-høyttaler, kr 9.990 pr par

Lumina III, gulvhøyttaler, kr 23.990 pr par

Lumina Center I, senterhøyttaler, kr 7.990

Importør: Mono AS

 

Klikk og les vår nyeste utgave av Stereo+ - helt gratis!