De nye Lumina-høyttalere fyller ut noen åpenbare huller i Lumina-serien. For selv om den meget kompakte Lumina I er en meget flott høyttaler, mangler den litt dybde i bassen. Ikke tyngde, for det er det masse av, men kombinasjonen element og kabinettstørrelse, gir ikke høytttaleren så mye å jobbe med under 60Hz eller noe. Den låter derimot nær fantastisk til prisen, og med introduksjonen av Lumina II vil de som etterspør den samme fine lyden, men som behøver litt mer bass i livet sitt, endelig få en kompakt, stilig og velbygget høyttaler som er bygget akkurat for dem. Med et 15cm basselement og økt kabinett-volum loves det en mer maktfull og dypere bassgjengivelse. Effektiviteten er oppgitt til temmelig normale 86dB, og det anbefales forsterkere opp til 150watt. 
Lumina II er oppgitt til å spille ned til 55Hz (-3dB) og med den vanlige hjelpen av rommet blir det slett ikke så verst. Den 29mm store diskanten strekker seg til 24kHz. Lumina Collection Walnut_small_1280x1135.jpg

Lumina V er seriens nye toppmodell og er både større, kraftigere og mer maktfull i bassen takket være sine doble 16,5 cm basselementer. Lumina V er også oppgradert med en sofistikert kabinett-konstruksjon hvor mellomtone og diskant elementene er montert i et eget lutt-formet kammer som reduserer resonanser og stående bølger. I tillegg er høyttalerens delefilteret oppgradert. Ikke det at vi savnet bass da vi testet Lumina III, men skal du kombinere Hi-Fi og hjemmekino er det gromt å ha litt ekstra dybde og tyngde. Det er jo ikke alle som har verken ambisjoner eller plass til å kjøpe en subwoofer. 
Med 90dB effektivitet spiller denne måtelig høyt, delefrekvensene i denne tre-veiskonstruksjonen er satt til 260 og 2600Hz, og den strekker seg ned til 38Hz og opp til 24kHz. Høyttaleren er ganske stor, og måler 1049mm i høyden, og hele 372mm i dybden. En fullvoksen høyttaler, der altså! 

Alle modellene i Lumina serien leveres i samme flotte utførelse. Det betyr flott finering på den massive fronten, og skinn rundt på sidene. Fargene du kan velge mellom er valnøtt og wenge treverk samt sort pianolakk.

Lumina-serien er selvsagt fortsatt håndlaget av Sonus Faber i Vicenza, Italia.

Prisene vi har fått oppgitt er: 
Lumina II, kr 11.990 pr par
Lumina V, kr 27.990 pr par

De forventes til lager i slutten av juli/begynnelsen av august.

Importør: Mono AS