Maxima Amator har selvsagt en rekke felles familietrekk med de andre klassiske Sonus Faber-modellene. med kabinett i heltre valnøtt. Det eksklusive designet i heltre valnøtt kompletteres med en tung marmorsokkel og detaljer i messing.

Kabinettet består av tre separate kammer, høyttalerelementene er montert i et akustisk kammer med skråstilt bunn som reduserer stående bølger, og det er benyttet et nyutviklet dempemateriale som er trukket med resirkulerte karbonfibre som skal gi meget gode akustiske betingelser. sonus faber Maxima amator pair.jpgNedre del av kabinettet er dempet og bidrar til økt vekt og stabilitet, samtidig som dette bidrar til ytterlige kontroll av resonanser i kabinettets trestruktur. Delefilteret er montert i et tredje kammer som er isolert og sikrer at komponentene ikke blir utsatt for vibrasjoner som degraderer lydkvaliteten.

Maxima benytter Sonus Fabers beste diskantenhet, tilsvarende som toppmodellene Aida, Reference og Homage Tradition. Diskanten "Arrow Point" DAD (Dempet Apex Dome) forener de beste egenskapene fra en klassisk dome diskant og en ring radiator konstruksjon. Fantastisk oppløsning og detaljrikdom sikres med kraftig neodymium magnet og optimal mekanisk kontroll.

Den 28 mm store DAD-diskanten er montert i et eget kammer av treverk, og den 18cm store bass/mellomtone som er spesialdesignet for Maxima Amator, har membran bestående av en blanding av cellulose, silkebomull-fibre fra Kapok, bastfiber fra Kenaf og andre naturlige materialer – alle nøye utvalgt for å sikre at membranen oppnår en god blanding av stivhet, indre demping og lav vekt. 

Frekvensområde er oppgitt til 35 – 35.000 Hz, og høyttaleren har en delefrekvense på lave 2100 Hz. Følsomheten er 88dB og den nominelle impedansen er 4 Ohm. Høyttaleren er 112cm høy med sokkel, og det er litt høyere enn forventet ut fra bildene. Vekten er forholdsvis massie 38Kg per høyttaler. 

Pris: 174.995.- 

Mer info: Mono AS