PSB M4U er store fordi det gir hodetelefonene bedre romfølelse. De ganske store klokkene har et akustisk design på innsiden som øker følelsen av rom. I hvert fall er det meningen. De skal gi en følelse av størrelse, og avstand til instrumentene og stemmene som likner litt mer på de beste egenskapene til et godt stereoanlegg, enn i standard hodetelefoner.

Lette materialer

M4U er laget for å være komfortable, og jeg holdt ut med disse på hodet i over tre sammenhengende timer mens jeg satt og gjorde ferdig noen andre skrivearbeider. Jeg kunne helt sikkert sittet med dem enda lenger uten å føle ubehag. Materialene er lette, og hodetelefonene veier overraskende lite.

Materialene er stort sett plast, men det funker det også, selv om noen kanskje ønsker seg noen metall-detaljer som aluminium og stål, for å ha noe å vise frem på gaten.

Driverne på innsiden er på 40mm og det gir et frekvensområde som strekker seg fra 20-20000Hz. Følsomheten er på litt over 100dB, og impedansen er 32 Ohm slik at de passer perfekt for bærbart lydutstyr. M4U finnes også i en litt dyrere versjon med elektronisk støy-kansellering, for alle som vil fjerne ennå mer støy enn klokkene til M4U

Lyden

Disse klokkene låter stort, bredt og romslig, og med en lyd som er ganske feit og behagelig. Det er massevis med detaljer, sjenerøse mengder luft, dynamikken er god, og stemmene er utrolig flott gjengitt og ikke minst plassert. Når innspillingen har mye rom svarer M4U med å sette opp et lydbilde som er noe av det meste imponerende jeg har hørt i prisklassen.

M4U 1 Headphones -  Monza Red Profile.jpgPSB har godt volum i bassen, men uten at det tar helt av slik noen har en tendens til å gjøre. Mye volum i bassen er moro på rap, soul, R´n`B, men har en tendens til å ødelegge enhver opplevelse av pop, rock, metall (underlig nok) eller akustisk musikk. Det er altså ikke alle hodetelefonene på markedet som passer like godt til alt.

M4U egner seg ikke spesielt til å spille musikk veldig høyt, men da snakker vi uansett om volum som godt over anbefalingene til helserådet. I tillegg må den få noen timer med musikk før den spiller akkurat slik den skal.

Konklusjon

I begynnelsen er den litt kantete og hard, men det endrer seg etter kun kort tid, og gir deg et lydbilde som er deilig sammenhengende, nydelig balansert og ytterst behagelig. PSB M4U handler mer om lyd enn mote og design, og vil nok først og fremst bæres av de som er opptatt av lydopplevelsen. Dette er nemlig veldig mye vellyd for pengene.