Jeg skulle ønske messa varte en uke til. Da hadde jeg kanskje rukket å høre grundigere på alle de oppsettene jeg gjerne skulle lyttet grundigere til.

I stedet ble søndagen tilbragt i gallopp fra rom til rom med kamera, før vi tok en siste lydsjekk på de rommene vi syntes var de beste og dårligste. Men den dommen må du vente til neste utgave av Stereo+ for å lese. Bildene derimot. De får du enda flere av her! 

 

 

Absolare

S_Dag4_absolare.jpg

Skinnkledde rørmonoblokker fra Absolare. Man skulle kanskje tro noe så lekkert kom fra Italia, men dette selskapet er fra Nederland og USA.

 

S_Dag4_amphion.jpg

 

Finske Amphion var nok en gang på messa, og de mange fargemulighetene gjorde at de skilte seg litt ut. Som vanlig.

 

S_Dag4_atohm.jpg

Franske Devialet har samarbeidet med Atohm om en totalpakke med Devialet 120 og små stativhøyttalere, men Atohm har selvsagt også gulvstående høyttalere på programmet.

 

S_Dag4_audionet01.jpg

Ikke la deg lure til å tro at dette er et mini-anlegg fra Elkjøp. Legg merke til den ganske store Sony Xperia-telefonen min som jeg har satt opp til forforsterkeren fra Audionet. De to på hver sin side er effektforsterkere.

 

S_Dag4_audionet02.jpg

Tyske Audionet hadde også noen nye produkter som de viste fram, og det i en helt annen finish enn de svarte og alu-fargede de har holdt seg til tidligere.

 

S_Dag4_auralic.jpg

Auralic Aries har vært en av de mest anerkjente streamerne på markedet i noen år. På München lanserte Auralic etterfølgeren Aries G2. Norsk importør er Duet, og de kan bare regne med at Stereo+ kommer til å be om å få et eksemplar til test.

 

S_Dag4_auralic02.jpg

Auralic sin nye G-serie inneholder også oppsamleren og prosessoren Sirius G2. Designet er utvilsomt mer konservativt enn tidligere.

 

S_Dag4_auris.jpg

Denne lekre rørforsterkeren er det Auris som lager. Norsk importør er Mala Audio.

 

S_Dag4_azzolina.jpg

Rør og horn var det som vanlig mye av på München-messa. Disse blå skapningene er fra franske Azzolina Audio.

 

S_Dag4_burmester02.jpg

Burmester jobber også med nye statementhøyttalere, og disse prototypene kan bli satt i produksjon. 350 kilo veier de per stykk, og prisen blir trolig på flere millioner for paret.

 

S_Dag4_cabasse.jpg

Franske Cabasse sine kulehøyttalere vekker alltid nysgjerrighet med et utseende som fra en gammel science fiction-film.

 

S_Dag4_canton.jpg

Ikke alle rommene har plass til så mange tilhørere som tyske Canton, men på hjemmebane drar de ofte fullt hus på messa.

 

S_Dag4_constellation.jpg

En alt-i-ett-boks fra super-highenderne i Constellation hadde vi ikke sett for oss. Boksen inneholder også høyttaler, men lyden var ikke noe jeg ville byttet ut et vanlig stereoanlegg for.

 

S_dag4_dali.jpg

Dali viste fram mange innbyggingshøyttalere på årets messe. Dette var den største.

 

S_Dag4_ear.jpg

Britiske Tim de Paravicini har en filosofi om at dersom produktet hans ikke er bedre enn de han konkurrere med i den prisklassen, gidder han ikke å sette det i produksjon. Dermed er det nærliggende å tro at platespilleren fra merket hans, EAR, låter helt greit.

 

S_Dag4_einstein.jpg

Det er blitt solgt en del Einstein-produkter i Norge, og på messa i München ble det både spilt på og utstilt flere modeller.

 

S_Dag4_emt.jpg

Fire platespillerinnganger, to av dem balanserte, pluss vanlige linjeinnganger og et utall justeringsmuligheter på fronten, gjør EMT sin forforsterker til en drøm for platespiller-entusiastene.

 

S_Dag4_engstrom.jpg

Engstrom forsterkere og Marten høyttalere ble det spilt på her, men vi var dessverre bare innom for å knipse bilder, og da hadde de spillepause.

 

S_Dag4_finkteam.jpg

Litt spesielle kan man kanskje si at Finkteam sine høyttalere WLM4 er, men de låt faktisk ganske så bra på messa.