Technics benyttet den store elektronikkmessen CES i Las Vegas til å lanserer sin aller nyeste platespiller SL-1200GR. En lettere og enklere modell av SL-1200G men med mye av premium-modellens "look and feel" i behold. Vi testet SL-1200G før den ble skikkelig lansert i Norge, og var svært fornøyde med både lyd og design, men det var sikkert flere enn oss som lot seg skremme en liten smule av prisen. Men det var mange som fikk nytt håp da ryktene begynte å gå om en nedskalert folkemodell. Nå er den endelig kommet, og dette ser ganske lovende ut. Den klassiske designen er beholdt, og hvis man ikke vet hva som er forskjellen er det meget sannsynlig at man ikke legger merke til dem i det hele tatt. Egentlig skulle det bare mangle. Technics kunne jo ikke kommet med en ny utgave av SL1200, som ikke så ut som en klassisk SL1200. 

Designet er klassisk SL-1200, og den veier fortsatt sine 13,7 kilo, selv om den faktisk har slanket seg nesten 7kg i forhold til den mye tyngre, og enda bedre dempede SL-1200G. Det til tross for at det er benyttet en sandwichkonstruksjon i både kabinett og platetallerken for å dempe uønskede vibrasjoner. 

technics_sl1200gr_2.jpgArmen er fortsatt en S-formet aluminiums-arm, og også denne er har Technics tatt jobben med å bygge, sette sammen og balansere nøyaktig for hånd. Og kikker du på baksiden vil du finne de samme gullbelagte kontaktene som på 1200G.

Lyden skal ha den samme tyngden og fundamentet som 1200G, og ha et stødig og troverdig lydbilde med god fokus. Selv om både vekten og dempingen er mindre. 

Spilleren kommer uten pickup, men det burde være enkelt å finne noen brukbare alternativer der ute. Hvis budsjettet er litt stramt er for eksempel MM pickup-en Ortofon Black til rundt kr. 5.000.- et glimrende sted å begynne. 

Prisen i Norge er ikke fastsatt, men under 18.000.- burde være innenfor rekkevidde når vi ser på prisene i Pund og Euro. 

For mer info: www.technics.no